Feest voor de Krukkenclub

Tijdens de Kinderboekenweek kregen wij op school twee grote kratten vol met boeken te leen van de bibliotheek. Mijn groep kreeg uit dit krat onder andere het boek ‘Feest voor de Krukkenclub’. De leerlingen lieten het boek op de kast staan, er was zoveel keuze, en dus besloot ik het boek te gaan lezen. De titel had me namelijk best nieuwsgierig gemaakt…

feest voor de krukkenclub - juf IngerFeest voor de Krukkenclub gaat over Ninkie Kruk. Ninkie is een meisje dat woont bij haar opa. Haar moeder is overleden. Het boek begint met Ninkie die zich voorbereid op haar kinderfeestje. Ze is bijna jarig en verheugt zich erg op haar feestje. Ze maakt mooie uitnodigingen en nodigt de zeven leukste kinderen van de klas uit. De zeven kinderen zijn erg populair in haar groep, maar of ze ook aardig zijn?

Als de populaire kinderen de uitnodigingen krijgen van Ninkie maken ze er vliegtuigjes van en noemen Ninkie ‘Ninkie Stinkie’. Ze willen niet op haar feestje komen en hebben helemaal geen zin in de zelfgebakken pannenkoeken van Ninkies opa. Gelukkig bedenkt opa een plan. Ninkie moet zeven andere kinderen uitnodigen, zeven kinderen waarmee iets mis is.

Op de dag van het feest komt opa met zijn bus naar school en haalt de zeven kinderen op om mee te gaan naar het feest. Ze gaan naar een echt kasteel, maar mogen alleen naar binnen als ze kunnen bewijzen dat ze een ‘kruk’ zijn. Te dik, in een rolstoel of hazentanden zijn dingen die horen bij kinderen die lid mogen zijn van de Krukkenclub. Het wordt een geweldig feest! Die middag is het begin van een wekelijks bezoek aan het kasteel van baron Willem. De baron heeft echter geldproblemen en moet het kasteel misschien verkopen. Hoe kan de Krukkenclub hem helpen, zodat ze elke woensdagmiddag naar het kasteel kunnen blijven gaan?

Een mooi boek waarin een aantal prachtige boodschappen zitten. Zo laat het boek zien dat iedereen er mag zijn, wat er ook met je aan de hand is. Het is pas echt een feestje als je met z’n allen feest. Ook laat het boek kinderen zien dat je als kind belangrijk bent. De kinderen bedenken plannen om het kasteel te behouden. De kwaliteiten van elk kind spelen daarnaast een rol in het boek. Monica kan bijvoorbeeld heel goed koken, het maakt daarbij niet uit dat ze een ‘kruk’ is. Zeker een boek dat de moeite waard is om te lezen.

feest voor de krukkenclub

 

 

 

 

 

 

 

€12,90

Share Button