Feest met Kinderboekenjuf – 10 jaar jufinger.nl

Vandaag vier ik feest met Kinderboekenjuf en wat vind ik dat leuk! De website van Ingrid bezoek ik minimaal één keer per week. Iedere woensdag mag ik namelijk een mini leesles geven in groep 4/5 en wat is het dan handig dat je op kinderboekenjuf.nl bij ieder boek een leskaart op haar site heeft staan die je kunt downloaden. Zo heb ik wel steeds minder vaak haar website nodig, omdat ik mijn eigen archief heb met mini leeslessen die ik kan geven bij de boeken die wij op school hebben. Naast deze geweldige leskaarten staan er ook geweldige e-books in de webwinkel van Kinderboekenjuf.nl. Aan één daarvan mocht ik meehelpen en dat is één van de prijzen die je kunt winnen vandaag.

Boekbespreking? Maar dan anders!

Wat ben ik trots op dit e-book. Samen met Ingrid maakte ik dit e-book een aantal jaar geleden en we hebben al veel enthousiaste reacties mogen krijgen. Ook maak ik er zelf ieder jaar weer met veel plezier gebruik van om op een andere manier met boekpromotie aan de slag te gaan. Zo maakten leerlingen vorig jaar een locatie bij hun boek en presenteerden ze hun gelezen boeken aan de hand van de geknutselde locatie.

Ons e-book zorgt er echt voor dat leerlingen met meer plezier hun boek promoten en ze krijgen altijd wel één klasgenoot enthousiast om vervolgens ook het gepresenteerde boek te willen lezen.

Voor iedere groep is er wel een passend idee te vinden en naast de elf ideeën in het e-book is er een besloten website waarop nog wat meer ideeën te vinden zijn. Deze willen we nog verder aanvullen, maar we hebben allebei zoveel te doen dat dat tot nu toe minder goed lukt dan gewenst.

Enthousiast geworden? Vandaag kun je dit e-book winnen. Lees dan snel verder bij het kopje winactie.

Een schooljaar vol leesplezier

Vorig jaar was er een fijne kortingscode op de verjaardag van Ingrid en kocht ik het e-book ‘Een schooljaar vol leesplezier‘. Van deze aankoop maak ik zeer dankbaar gebruik. 100 pagina’s vol inspiratie om met met boeken aan de slag te gaan en de voorbereiding is al grotendeels voor je gedaan.

Dit e-book kun je niet winnen vandaag, maar het is zeker de moeite waard om aan te schaffen. Ik deel af en toe een activiteit met al mijn collega’s om hen ook te inspireren en mijn boekenliefde lekker te verspreiden binnen de school. Er zitten, gelukkig, voor mij ook werkvormen tussen die ik zelf al ken en gebruik. Als je echter als school nog veel inspiratie kunt gebruiken om lezen, leesplezier en boekpromotie een betere plek te geven binnen het (lees)onderwijs dan kan dit e-book jullie vast en zeker een sterke basis geven.

Lezen met Kinderboekenjuf

Het meest geweldige ‘product’ dat Ingrid ontwikkeld heeft de afgelopen jaren is haar online filmdienst. Wat maak ik hier dankbaar gebruik van en wat gun ik dit andere leerkrachten en scholen om in te kunnen zetten. Lezen met Kinderboekenjuf is gewoon een feest om in te kunnen zetten in je klaslokaal.

De mini leeslessen die Kinderboekenjuf op haar website heeft staan, zijn geweldig. Het nadeel is echter dat je niet altijd alle boeken in de schoolbibliotheek hebt staan. Met de online filmdienst is dat geen probleem meer. Je opent het filmpje met de mini leesles. Ingrid, Rigoberta of Jasper leest het fragment met de mini leesles voor en jij kunt lekker met je leerlingen lezen en de nabespreking daarna oppakken. Soms wordt er zelfs voorgelezen door de schrijvers van de boeken. Zo heb ik Jozua Douglas al ‘op bezoek’ gehad in mijn klaslokaal.

Waarom je met mini leeslessen aan de slag wil gaan?

In mijn tweede jaar als leerkracht van groep 7/8 ging ik met zwangerschapsverlof. Toen ik terugkwam na ruim 5 maanden kwam er een leerling naar me toe die ik echt niet als enthousiaste lezer zou bestempelen. Zijn vraag was: ‘Juf, nu jij er weer bent, gaan we toch wel weer aan de slag met die leuke lessen met dat lezen?’. Hij had de mini leeslessen gemist!

Dit is slechts één voorbeeld, maar ik krijg echt veel vaker toffe reacties van leerlingen op de mini leeslessen. Ze vinden het leuk als ik het zelf doe, maar de online filmdienst vinden ze net zo fijn. Ook omdat ze daarmee andere boeken kunnen ontdekken die we op school niet hebben.

Je wilt dus gewoon mini leeslessen in je klaslokaal, maar dat gaat gewoon net iets makkelijker met lezenmet.kinderboekenjuf.nl. Op de website kun je trouwens een voorbeeldfilmpje zien, mocht je nog niet overtuigd zijn.

Winactie

De topper van de winactie vandaag is een jaarabonnement op Lezen met Kinderboekenjuf. Één leerkracht kan dat vandaag winnen door een reactie achter te laten onder dit bericht.

Voor 10 anderen heb ik echter ook nog een prijs. Ik geef namelijk 10x het e-book ‘Boekbespreking? Maar dan anders!’ weg. Als dit geen feest met Kinderboekenjuf is, dan weet ik het ook niet meer.

Wil je kans maken? Laat even weten welke prijs je wilt winnen. Alleen het abonnement, alleen het e-book of wil je gewoon kans maken op beide prijzen? Al eerder deze week gewonnen? Dat maakt niet uit! Nieuwe ronde = nieuwe kansen :-).

Let op: Deze winactie duurt slechts 24 uur. Laat dus voor maandagavond 23 oktober 20:00 uur weten dat je mee wilt doen! Ik neem via de mail contact met je op als je hebt gewonnen.

Alle winacties voor 10 jaar jufinger.nl kun je deze week in de gaten houden op
https://www.jufinger.nl/tag/10-jaar-jufinger-nl/

Share Button