Feest met De Beweegpot – 10 jaar jufinger.nl

Er zijn van die producten die je ziet op sociale media waarvan je meteen weet dat je ze eigenlijk gewoon in je klaslokaal wilt hebben. Ik vond het dan ook helemaal niet erg dat ik in februari 2021 in contact kwam met Timo van De Beweegpot. Als één van de eerste leerkrachten mocht ik aan de slag met de energizers en zorgde zelfs voor meteen 3 nieuwe volgers op Instagram bij De Beweegpot, las ik net terug in de chat op Instagram. Toch gaaf dat De Beweegpot ruim 2 jaar later niet meer weg te denken is uit onderwijsland en iedere leerkracht één of meerdere potten in de klas zou willen hebben. Vandaag vier ik dan ook met veel plezier feest met De Beweegpot, omdat jufinger.nl 10 jaar bestaat.

Meer over De Beweegpot

Persoonlijk vind ik de groene pot nog steeds de beste. Dit was de eerste die op de markt kwam en deze gebruik ik het meest. De groene beweegpot is de pot met energizers, beweegtussendoortjes. Veel van deze energizers kun je gewoon in je klaslokaal doen, maar sommige zijn beter uit te voeren in de speelzaal of op het schoolplein.

De leerlingen in mijn groep 4/5 hebben de beweegpotten ondertussen ook ontdekt en zij gebruiken vooral de blauwe pot. Logisch, want deze pot zit vol met ideeën voor het buiten spelen. De leerlingen krijgen echt nieuwe ideeën om te doen op het schoolplein en ik hoor nooit meer de zin: ‘Juf, ik weet niet wat ik moet doen.’

De gele pot heb ik in de klas staan, maar ik denk dat ik deze beter mee naar huis kan nemen. Zeker nu het wat slechter weer gaat worden, kan dit best fijn zijn voor mijn zoon in groep 3. Zowel om te zorgen dat hij met een vriendje of vriendinnetje eens wat anders kan gaan doen thuis of om zelf als ouders nieuwe ideeën op te doen.

Een beweegpot waar ik geen ervaring mee heb, is de rode pot. Deze is speciaal gericht op kleuters en die heb ik, op een half jaar stage na, nog nooit in de klas gehad.

Zoals je al ziet: voor (bijna) alle situaties is er een geschikte beweegpot te vinden.

Winactie

Welke beweegpot zou jij wel willen winnen? Laat dat weten in een reactie onder dit bericht en wie weet kan jij de pot binnenkort in je klaslokaal zetten en vier jij elke dag feest met de beweegpot.

Let op: Deze winactie duurt slechts 24 uur. Laat dus voor zondagavond 22 oktober 20:00 uur weten dat je mee wilt doen! Ik neem via de mail contact met je op als je hebt gewonnen.

Alle winacties voor 10 jaar jufinger.nl kun je deze week in de gaten houden op
https://www.jufinger.nl/tag/10-jaar-jufinger-nl/

Dit bericht bevat affiliate links.

Share Button