De Enige Echte Super Family Planner 2021

Tijdens mijn verlof kocht ik de Structuurjunkie planner om meer structuur te brengen in het plannen van de dingen die ik voor mijn site moest en wilde doen. Ik merkte al snel dat dit voor mij echt prettig werkte en toen ik van uitgeverij Kosmos een mail ontving over De Enige Echte Super Family Planner wist ik dat ik dit ook eens moest gaan proberen voor het thuisfront. Een maandelijks overzicht met daarop verjaardagen, uitjes, maaltijden en nog meer gepland. Zou dit werken voor ons?

Wat is De Enige Echte Super Family Planner 2021?

De Enige Echte Family Survival Planner, vanaf dit jaar De Enige Echte Super Family Planner, is al meer dan 10 jaar een grote hit en onmisbaar in menig huishouden. Met De Enige Echte Super Family Planner 2021 heb je alle agenda’s van het hele gezin bij elkaar. Ook een speelafspraak, BSO-dag of leraarloze schooldag vergeet je nooit meer. Met meer dan 1000 superhandige stickers.

Wat vind ik van de planner?

Zowel ik als de peuter waren meteen enthousiast over de prachtige afbeeldingen in de family planner. Elke maand zijn er prachtige illustraties te zien en iedere keer als je kijkt, zie je nieuwe mooie dingen.

Handige stickers

Wat ook meteen opvalt, is de gigantische hoeveelheid stickers bij deze kalender. Niet allemaal even functioneel in een gezin met een baby en peuter, want BSO hebben wij nog niet nodig en kinderdagverblijf ontbreekt. Zeker voor peuters is het plakken van stickers al een fijne manier om bezig te zijn met de weekplanning dus deze hadden er van mij, in een grote hoeveelheid, bij mogen zitten. De vele stickers om sporten aan te geven, zijn voor ons niet nodig, maar ik begrijp deze beslissing wel. Handig om voor ieder gezinslid een eigen kleur te kunnen kiezen en zo het sporten aan te geven op de planner.
Naast de missende stickers voor het kinderdagverblijf, missen wij ook de stickers voor pakjesavond en voldoende stickers voor het schoen zetten. Deze stickers zijn nu op en we hebben ze in december 2021 nog een keer nodig. Juist in een family planner lijken me deze stickers nodig.
Stickers voor het eten van pasta, pannenkoeken, vegadag en wie er kookt zijn er echter heel veel en die zijn wat mij betreft overbodig. Vooral of papa of mama kookt, lijkt mij niet zo belangrijk.

Bekijk hier het inkijkexemplaar van de kalender.

To do, tips en zakgeld

Bijna iedere maand heeft ruimte voor een to-do-lijst . Sommige maanden hebben zelfs een apart lijstje voor de kinderen. Handig om belangrijke zaken voor die maand te onthouden. Ergens vind ik het wel jammer dat niet iedere maand dezelfde ruimte biedt wat betreft lijstjes en tips. Begrijpelijk omdat niet iedere maand op dezelfde dag begint, maar hierdoor mis je wel een soort structuur in de mogelijkheden.

De tips die in de family planner staan, zijn echt fijne tips voor gezinnen met kinderen. Zo geven de auteurs in de maand april tips over het gebit, tanden poetsen en hoe kinderen, maar ook jij, beter voor hun gebit kunnen zorgen.

Verder staat er wekelijks een afvinkvakje voor het zakgeld. Ik dacht in eerste instantie dat ze er in de kalender vanuit gingen dat het zakgeld op zondag gegeven moet worden, maar het is bedoeld als herinnering voor iedere week. Is het zakgeld gegeven? Kleur het hokje in.

Schrijfruimte

De planner moet je echt zien om de belangrijkste zaken op te kunnen schrijven voor je gezin. Je kunt er niet je complete dagindeling op kwijt. Wij gebruiken de planner om op te schrijven waar de kinderen zijn op bepaalde dagen, de verjaardagen worden genoteerd, vaak met sticker, het eten staat gepland en uitjes, sportafspraken en andere afspraken in de avond zijn zichtbaar. Voor die zaken is er meer dan voldoende schrijfruimte en werkt de family planner dus voor ons prima. De stickers geven de peuter een fijne houvast en op die manier kunnen we hem betrekken bij wat er in een maand gaat gebeuren. Met oudere kinderen is deze planner, denk ik, nog functioneler en echt een aanrader om op te hangen.

Product aanschaffen

Dit bericht bevat affiliate links.

De boeken kreeg ik opgestuurd door uitgeverij Kosmos Uitgevers. Hartelijk dank!

Share Button