Elvis & Jones – Jeroen van Koningsbrugge en Marie-Claire Witlox

Heel eerlijk verwachtte ik niet veel van het boek Elvis & Jones, maar was ik gewoon te nieuwsgierig om het recensie-exemplaar te weigeren. ‘Wéér een bekende Nederlander die wel even dacht een goed kinderboek te schrijven’ was wat ik dacht. Dat ik dit boek met moeite weg zou kunnen leggen en meteen na het lezen naar mijn overbuurmeisje heb gebracht, omdat zij het van mij ook moest lezen, dat had ik dus nooit verwacht toen ik Elvis & Jones uit de brievenbus haalde.

Elvis & Jones – Het verhaal

Elvis en Jones wonen in een oud huis in het centrum van Amsterdam. Hun vader is rechercheur bij de politie en hun moeder is kunstschilder. Op een dag vinden ze een roestig oud doosje op zolder. Daarin zit een brief, die in 1967 is geschreven door een meisje genaamd Hannah. Op de dag van haar verhuizing heeft ze een speurtocht gemaakt voor de kinderen die na haar in haar geliefde huis zullen komen wonen. Voor Elvis en Jones dus!

Lees ook: Het ministerie van oplossingen en het veel te volle huis

Broer en zus aarzelen geen moment en besluiten de aanwijzingen uit de brief op te volgen, ook al vindt Elvis het best spannend om ’s nachts bij volle maan zijn kamer uit te sluipen en moet Jones steeds héél nodig plassen als ze nerveus is. Het is het begin van een spannende zoektocht die leidt naar een stokoude misdaad die hun vader nodig moet oplossen…

Elvis & Jones
Elvis & Jones – Wat vind ik van het boek?

Na de inleiding van deze recensie zal het geen verrassing zijn dat ik heb genoten van het verhaal. Deze bekende Nederlander heeft wel echt even een leuk en spannend kinderboek geschreven. De elementen die op het randje zijn, zijn nog precies geloofwaardig genoeg. Je gaat bijna geloven dat er echt twee kinderen in Amsterdam dit avontuur meegemaakt hebben.

De grappige elementen, zoals moeten plassen op een héél belangrijk moment, en de begrijpbare angsten, honden kunnen eng zijn, maken het boek compleet. Ook wordt de omgeving precies tot in de juiste details omschreven, waardoor je gaat inbeelden hoe het stukje Amsterdam eruit ziet. Elvis & Jones mogen van mij nog wel meer avonturen beleven. Hopelijk lukt het Jeroen van Koningsbrugge en Marie-Claire Witlox dan wel om dit vast te houden en niet te gaan overdrijven, omdat het volgende boek anders wellicht minder goed zal zijn. Dit was en is precies goed!

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum. Hartelijk dank! 

Share Button