DIY Onderwijs Swap

Soms moet je je grenzen opzoeken of er misschien zelfs een beetje overheen gaan en dat ga ik doen door deel te nemen aan de DIY Onderwijs Swap. Een leuk initiatief dat gestart is door twee creatieve juffen. Zie jij het ook wel zitten om een mooi pakket samen te stellen voor een andere leerkracht en in ruil daarvoor zelf in januari een prachtig pakket te ontvangen? Aarzel dan niet en geef je op via bovenstaande link. Twijfel je nog, lees dan verder voor meer informatie.

Als je deel wilt nemen aan de Onderwijs Swap moet je eerst een mailtje sturen. Dit mailadres vind je als je lid wordt van de groep op facebook. Vervolgens moet je een vragenlijst invullen met onder andere vragen over je lokaal om te zorgen dat diegene die de swap voor jou gaat maken, het echt voor jou kan gaan maken. Zondag 6 november worden de ingevulde vragenlijsten verstuurd en kom je dus te weten wie je swapmaatje is. 

diy onderwijs swapDan begint het echte werk. Een mooi pakket maken. Ik heb de herfstversie overgeslagen, omdat ik dacht dat ik echt niet creatief genoeg was. Maar na een aantal berichten op de pagina en gesprekken met personen die meegedaan hebben, heb ik me toch laten overhalen. Zij denken dat ik dit wel kan. Dit keer heb je bijna 2 maanden om te knutselen en daar zit sowieso een gedeelte van de kerstvakantie bij. Ik heb zelfs de eerste spullen al in huis gehaald, omdat ik denk dat het betreffende knutselmateriaal voor iedere leerkracht wel te gebruiken is. Uiterlijk 2 januari moet ik mijn pakket opsturen, zodat iedereen het pakket op tijd in huis heeft en we elkaar op 8 januari kunnen laten genieten van al het moois dat we dan hebben gekregen. Er zijn wel een aantal regels en afspraken waar iedereen zich aan dient te houden:

– Je vult in een vragenlijst in welk leerjaar je hebt en wat jouw wensen zijn.
– Je zorgt voor minimaal 5 cadeaus, waarvan er minimaal 3 zelfgemaakt zijn.
– De cadeautjes zijn minimaal € 5,- waard (meer mag, minder niet).
– De cadeautjes mogen niet tweedehands of gebruikt zijn.
– Probeer de cadeautjes leuk in te pakken.
– De Swap wordt via pakketpost verzonden.

Twijfel je nu nog? Wordt dan in ieder geval even lid van de groep en kijk rond tussen de foto’s van de herfstswap om een idee te krijgen van wat er ongeveer verwacht wordt. Hopelijk doe je ook mee en wellicht mag ik wel een mooi pakket voor jou maken of jij voor mij.

 

Share Button