Au! Ik ben leerkracht

Lesgeven vind ik fantastisch en ik maak de leukste dingen mee als ik voor de klas sta, maar soms zijn er ook wat minder leuke momenten. Ik kan namelijk best onhandig zijn en daardoor heb ik de afgelopen 8 jaar toch al wel wat domme ongelukjes gehad in klas. Mijn meest pijnlijke leerkrachtmoment is zelfs al van langer geleden, want tijdens de pabo was ik iets te enthousiast tijdens het basketballen en brak toen mijn elleboog doordat ik over de voeten van een klasgenoot struikelde en verkeerd op mijn pols viel. Ik heb maar eens een lijstje gemaakt met kleine en grote verwondingen waar je als leerkracht mee thuis kunt komen.

 1. Een bovenbeen vol blauwe plekken
  Iets te snel door de bocht, een tafel die net anders staat dan normaal, gewoon niet goed opletten. Er is eigenlijk altijd wel een reden voor de blauwe plekken die ik op mijn bovenbeen heb doordat ik weer eens tegen de punt van een tafel ben aangelopen. Een week zonder blauwe plekken is eigenlijk vrij bijzonder. Soms ontdek ik ze ook pas thuis en heb ik niet eens gemerkt dat ik weer ruzie heb gehad met een tafel. Volgens mij is dit toch wel de meeste beruchte verwonding die je als leerkracht kunt krijgen. Mocht jij de leerkracht zijn die dit nog nooit heeft gehad dan hoor ik graag jouw truc.
 2. Blauwe tenen
  Hoe vaak er iets op mijn tenen is gevallen of dat ik ze ergens tegenaan heb gestoten durf ik niet meer te zeggen. Banken en kasten bij de gymles heb aardig wat punten gehaald, maar ook de wieltjes van kasten in de klas zijn boosdoeners geweest. Ach ja…mijn nagels zijn er gelukkig nog nooit door afgevallen dus het had erger gekund.
 3. Gescheurde nagels
  Ok, niet echt ernstig, maar soms toch best pijnlijk. Sowieso is het balen als je nagels net mooi lang zijn en er scheurt er eentje, maar als dat dan komt doordat je eigenlijk iets wilt verplaatsen of optillen waarvan je eigenlijk vooraf al weet dat je dat beter samen met iemand of een hulpmiddel kunt doen, voelt het extra stom. Een nagel die al kort is en scheurt is helemaal rot en echt wel een beetje pijnlijk.
 4. Gekneusde knieschijf
  Ja, echt, ik heb het voor elkaar gekregen. Ik wilde even snel een leerling helpen en rolde snel op mijn bureaustoel door de klas. Iets te snel, want ik knalde zo met mijn linkerknie onder de tafel tegen het metaal aan. Sindsdien staat mijn bureaustoel op een vaste plaats in de klas en pak ik wel een krukje.

  au, ik ben leerkracht

 5. Blauwe knie
  Mijn linkerknie had al eerder wat te lijden gehad toen ik even snel op een kast wilde klimmen om iets te pakken. Mijn knie ging niet langs de kast, maar knalde precies tegen de rand aan. In mijn hoofd klonken heel veel scheldwoorden, maar de kinderen horen alleen maar ‘au, dat deed zeer’. Ik blijf het bijzonder vinden hoe ik op school bij dat soort momenten automatisch rustiger blijf dan thuis.
 6. Vingers tussen kasten, tafels of groteĀ perforators
  Even een kast of tafel verplaatsen en dat er dan een vinger tussen zit, zal iedereen wel een keer overkomen zijn. Is het niet op school, dan misschien wel thuis. Ik kreeg het echter voor elkaar met zo’n grote perforator mijn duim te pletten. Ik was druk met het perforeren van werkbladen voor in de mappen van mijn leerlingen. Daarbij deed ik soms wat meer blaadjes in de perforator dan handig was en moest dan flink wat kracht zetten. Ik was al over de helft toen ik het voor elkaar kreeg om bij het na beneden trekken van de hendel mijn duim tussen de grote zwarte knop en de tafel te krijgen. Probeer dit niet te herhalen, want de meest simpele dingen zijn ineens een stuk lastiger als je niet genoeg kracht kan zetten met je duim vanwege de pijn.
 7. Bult op mijn hoofd
  Hoe het precies ging, geen idee, maar kinderen kunnen harde hoofden hebben.
 8. Gaten of halen in kleding
  Wat zitten er toch soms gemene haakjes in klaslokalen. Toch altijd balen als je daar net met een kledingstuk achter blijft hangen en vooral als er daardoor echt iets stuk gaat.
 9. Spierpijn
  Voor sommige dingen ben ik gewoon te oud en dat merk ik altijd iets te laat šŸ˜‰

Wat is jou gekste, vervelendste of vreemdste verwonding die je als leerkracht hebt opgelopen?

Share Button