De reis met de vliegende leunstoel – Jacques Vriens

Op de basisschool was ik echt fan van de boeken van Jacques Vriens en daarna heb ik als leerkracht nog weleens wat gelezen, maar me niet meer echt verdiept in zijn nieuwe boeken. Toen ik van De Leukste Kinderboeken een mail ontving met de mogelijkheid De reis met de vliegende leunstoel als recensie-exemplaar te ontvangen, besloot ik dat ik dat maar eens moest doen. Ondanks die enorme stapel die nog in de kast lag, wilde ik echt weer een nieuw boek lezen van Jacques Vriens. Benieuwd of één van mijn lievelingsschrijvers van de basisschool nog steeds geweldig schrijft.

De reis met de vliegende leunstoel – Het verhaal

Dit boek is een deel uit de serie van De Bende van De Korenwolf.

Eefie, Joost, Nina en Pepijn wonen samen met hun ouders en oma in Hotel De Korenwolf. De vier kinderen noemen zichzelf ook wel “De bende van De Korenwolf’ en oma is het erelid.

de reis met de vliegende leunstoel

Oma’s jeugdliefde Willem heeft haar uitgenodigd om naar Tanzania te komen ter ere van zijn vijfenzeventigste verjaardag. Ze wil niets liever, maar durft niet te vliegen. Joost en Eefie bedenken een plan om oma te helpen, maar ze moeten voorzichtig te werk gaan. Niemand mag zien waar ze mee bezig zijn. Aan hun grote broer Pepijn hebben ze niks, hij heeft alleen nog oog voor de mooie Aisha die ook in het hotel logeert. Nina helpt gelukkig graag, maar kan die kleuter haar mond wel houden? Het loopt helemaal niet zoals ze bedacht hadden. Zou oma’s reis nog doorgaan?

De reis met de vliegende leunstoel – Wat vind ik van het boek?

Dit boek was voor mij meteen het eerste boek dat ik las voor de Boekenbingo 2020. Op die site schreef ik de volgende recensie:
De boeken van Jacques Vriens hebben mij nog nooit teleurgesteld en ook van dit verhaal heb ik genoten. Heerlijk verhaal over 4 kinderen die hun lieve oma willen helpen. Alle kinderen hebben echt een eigen karakter en je vormt tijdens het lezen echt een beeld van het hotel en alles wat er gebeurt. Dit boek is voor mij een fijne start van de boekenbingo geweest.

Ter aanvulling voor mijn recensie op mijn website: Het boek spreekt, denk ik, meerdere leeftijden aan. De kinderen in het boek zijn van verschillende leeftijden en daardoor kunnen leerlingen van groep 4 t/m groep 8 zich wel herkennen in dit verhaal.
Sowieso is het heerlijk om mee te gaan in de fantasie van deze kinderen. Ze moeten ook gewoon naar school in dit boek, maar thuis maken ze van alles mee. Fijn dat een boek beschrijft dat er dingen moeten gebeuren, zoals naar school gaan. Dit lijkt vaak weg te vallen in verhalen.
Ik heb echt genoten van dit boek en hoop mezelf vanaf nu beter op de hoogte te houden van de boeken van Jacques Vriens.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door De Leukste Kinderboeken. Hartelijk dank!

Share Button