Naar een idee van twitter-collega @talletjetaal heb ik dagritmekaarten gemaakt met daarop het figuurtje Danbo. 

dagritmekaarten danboOp de site van Meester Tim zijn de kaarten in vierkante vorm te vinden. Door de kaarten zelf uit te knippen, komen de plaatjes precies tussen de lijnen en worden de dagritmekaarten een stuk mooier dan ze op het eerste gezicht lijken in het document. Naast de dagritmekaarten heb ik kaarten gemaakt waarmee de leerlingen kunnen aangeven dat ze naar het toilet zijn. Ook zijn er kastkaarten met Danbo. Deze kaarten kunnen op de kasten geplakt worden en zo is gemakkelijk te zien welk materiaal er in de kast te vinden is.

Dagritmekaarten Danbo

WC-kaarten Danbo

Bij deze dagritmekaarten is tegen een kleine vergoeding een format in word beschikbaar. Mocht u interesse hebben, mail dan naar info@jufinger.nl. Dit is echter voor eigen gebruik en het is niet de bedoeling dat de kaarten die u zelf maakt vrij gedeeld worden.

Share Button

19 Comments on Dagritmekaarten Danbo

 1. Wat een geweldige dagritmekaarten!! Wij zouden er graag gebruik van willen maken. Is dat mogelijk? Kunnen we de teksten ook zelf aanpassen?
  Hartelijke groet!

 2. Je Danbo dagritme kaarten vind ik erg origineel. Ik start dit jaar met een nieuwe groep (groep 7) ik ga ze dus printen, knippen en het hele schooljaar gebruiken. Evenals de beertjes van Meichenbaum, maar dan in Danbo versie!

 3. Inspirerende juf Inger
  Geweldige dagritmekaarten.
  Wat ik nog mis is studievaardigheden, oftewel Blits!

  Heb je zin om die er nog bij te maken?

  groetjes

  Mathilde

 4. Hey!
  Bedankt voor de dagritmekaarten! Ik ga ze gebruiken in groep 7, ze zijn echt leuk! Kun je misschien de wc-kaart maken met een roze of rode randje? Dan kan ik er één voor de meisjes- en één voor de jongenswc ophangen.
  Groetjes,
  Michelle

 5. Ik vind de kaarten van Danbo helemaal leuk en ben ze nu druk aan het knippen en lamineren voor mijn groep 8 komend schooljaar. Naast mijn verzoekje voor Studievaardigheden van hierboven, wil ik nog graag een verzoekje indienen… Zou er ipv SOVA > Goed Gedaan kunnen staan? Deze methode gebruiken wij… Ik wacht je antwoord af. Alvast dankjewel, groetjes Stefanie

 6. HI Inger,

  Ook ik vind jouw dagritmekaarten fantastisch. Ik lees net dat je voor het eind van de vakantie nog een aantal dagritmekaarten online zal zetten.
  Ik mis nog kaartjes voor:
  Kanjertraining
  Seksuele voorlichting
  en
  Blits.

  Zouden deze nog gemaakt kunnen worden? Bij voorbaat dank!! Je bent een topper!

 7. Wauw, wat ziet dit er leuk uit!
  Ik mis nog de volgende kaartjes:
  Timboektoe
  Race lezen

  Is het mogelijk dat deze nog worden toegevoegd aan dit bestand? Dat zou echt super zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *