Boekenbingo 2016 – Update 6

Enkele weken geleden mocht ik al Bingo!!! roepen en de Boekenbingo2016 is op 21 juni ook echt tot een einde gekomen, maar mijn recensies wil ik toch nog graag met jullie delen. Er zaten zoveel prachtige boeken bij deze keer en aangezien ik door te praten en lezen over boeken tot lezen kom, hoop ik jullie op deze manier ook aan het lezen te krijgen. In deze update o.a. mijn review van het boek ‘Alle verhalen van Kikker en Pad’, een fantastisch boek vol korte, grappige verhalen over deze twee bijzondere vrienden.

35. Vlammen – Hans Hagen
Bij hoofdstuk 1 begint het boek meteen spannend, maar daarna gaat het terug in de tijd. Ik moest weten hoe het af zou lopen en kon het boek niet meer wegleggen. De gedichten vond ik iets minder mooi, maar maken het boek wel bijzonder.

34. Hier waakt oma – Stefan Boonen
Het verhaal is voor mij iets te warrig en je moet echt de tekeningen meenemen in het verhaal om het te kunnen volgen.
Ik vind het kleurgebruik in de tekeningen wel echt bijzonder, daar houd ik wel van. Het spelen met de grootte van woorden en letters vond ik wel grappig. Moest ook wel even lachen om de naam meneer Bordjes op pagina 68.
Veel leerlingen die dit boek lazen, vonden het geweldig. Er is toch een verschil tussen kinderen en volwassenen ­čśë

boekenbingo 2016 - update 6

33. Alle verhalen van Kikker en Pad – Arnold Lobel
Wat een geweldige vrienden zijn Kikker en Pad en wat beleven ze veel in deze mooie verhalen. Misschien gek, maar sommige verhalen hebben ook wel wat herkenbaars. Zo ben ik bijvoorbeeld ook goed in lijstjes maken waarvan ik zeker weet dat ik dingen kan door strepen en ben ik dol op mijn bed in de winter.
Ik zou zo nog een boek kunnen lezen over deze twee vrienden.

32. Juffrouw Pots – Tosca Menten
Wat een geweldig boek. Bij de inleiding had ik nog twijfels over hoe leuk dit boek zou zijn, maar vanaf hoofdstuk 1 verdwenen mijn twijfels helemaal. Wat had ik een medelijden met Kaya en Simon en de rest van hun klas. Je zou zo’n juf hebben… Het verhaal krijgt een onverwachte wending halverwege het boek en dat maakt het eigenlijk nog spannender.

31. Joe Biljoen – David Walliams
Aan het begin van het boek had ik niet bedacht dat dit boek zo’n goede boodschap zou uitdragen: de echt belangrijke dingen in het leven zijn niet te koop.
Dit boek laat je lachen, leert je de waarde van echte vriendschap en laat je zo af en toe een beetje walgen door het verschrikkelijk smerige eten in de schoolkantine.

vlammen

hier waakt oma kikker en pad

 

 

 

 

 

juffrouw potsjoe biljoen

Share Button