Boekenbingo: Meester Kikker – Paul van Loon

Al jaren lees ik het boek Weg met die krokodil voor in de klas. Over het boek Meester Kikker had ik al veel goeds gehoord, maar zelf had ik dit boek van Paul van Loon nog nooit gelezen. Gelukkig stond het boek op de lijst van de Boekenbingo en zo werd het het elfde boek. Nog 50 te gaan…

Het verhaal
“Soms ben ik een kikker. Dat is mijn supergeheim. Niemand mag het weten, behalve jullie.”
Eerst denken de kinderen dat hun meester een grap maakt. Maar op een dag komt hij de klas in met kroos in zijn haar en natte, gescheurde kleren. Hij is aangevallen door een ooievaar, zegt hij…

meester kikker - juf Inger

Wat vind ik van het boek?
Wat een geweldig verhaal! Ik zie mezelf dit boek al voorlezen in de klas, want ik weet zeker dat de leerlingen van groep 3b4b5b hiervan zullen smullen. Het verhaal is leuk geschreven met korte hoofdstukken, zodat je er gemakkelijk elke dag minimaal één voor kunt lezen. Zelf heb ik hard gelachen om de naam van directeur, de reactie van de kinderen als ze voor eerst horen dat hun meester een kikker is en hoe er beschreven wordt hoe de meester in een kikker verandert. Ook de ‘bromvlieg voor noodgevallen’ en andere details in het boek hebben mij doen genieten van dit verhaal. Ik ben erg benieuwd naar de film over dit boek. Het kan niet anders dan dat heel veel kinderen daar ontzettend van gaan genieten.

meester kikker

 

 

 

 

€12,95

Share Button