Boekenbingo: Lang geleden… – Arend van Dam

In mijn boekenkast staan meerdere boeken van Arend van Dam, maar deze had ik niet zelf. Gelukkig mocht ik dit boek van mijn schoonzusje lenen en zo werd het boek 46.

Het verhaal
De Nederlandse geschiedenis bevat veel mooie en spannende verhalen, maar vaak zijn ze te moeilijk voor jonge kinderen. Arend van Dam heeft nu de belangrijkste gebeurtenissen toegankelijk gemaakt voor kinderen vanaf zeven jaar.Lang geleden… bevat verhalen over jagers en verzamelaars, boeren en vissers, koningen en koninginnen. Maar ook over beroemde figuren als Rembrandt van Rijn, Jacoba van Beieren en Michiel de Ruyter.
Sommige verhalen klinken bijna te sprookjesachtig om waar te zijn, maar ze zijn allemaal echt gebeurd!

lang geleden - juf Inger

Wat vind ik van het boek?
Na het lezen van dit boek hoop ik ontzettend dat ik volgend jaar een bovenbouwgroep heb. Bij de lessen die ik het afgelopen jaar in groep 5 heb mogen geven, heb ik in dit boek echt een aantal verhalen ontdekt die ik daarbij graag had willen voorlezen. Ik vond ieder verhaal erg prettig lezen en qua lengte zijn ze precies goed. Een favoriet verhaal kiezen is onmogelijk, ze waren allemaal geweldig.

lang gelden

 

 

 

 

€17,50

Share Button