Boekenbingo 2016 – Update 8

Ook al is de Boekenbingo alweer een flinke tijd geleden, nog steeds geniet ik van het teruglezen van mijn korte reviews. Wat heb ik genoten van de boeken die ik heb gelezen. De Boekenbingo heeft er ook voor gezorgd dat ik meer kinderboeken ben gaan lezen. Op de site van de Kinderjury heb ik de lijst bekeken met 200 boeken en daar flink wat boeken uit geselecteerd die ik wil lezen. Zo hoop ik mijn leerlingen goede adviezen te kunnen geven over boeken, maar vooral met hen te kunnen praten over boeken. Dat lukt namelijk veel beter als je als leerkracht het boek zelf ook gelezen hebt. Voor sommige boeken moet ik nog wel wat zin verzamelen, want ‘het leven van een loser’ en ‘dagboek van een muts’ zie ik nog niet echt zitten.

In deze update eerst maar weer eens mijn mening over 5 boeken die ik aan het begin van dit jaar las.

25. Kikker en de vreemdeling – Max Velthuijs
Dit boek had ik bij de bibliotheek geleend en ik had het idee dat er wat bladzijden ontbraken of dat er iets veranderd was in de volgorde. Gelukkig had ik het boek al eerder gelezen en wist ik nu wel weer hoe het ging.
Een waardevol en mooi verhaal dat ook in deze tijd weer goed van toepassing is. Mooi boek om mee te laten zien dat iedereen goede kanten heeft en vooroordelen vaak onjuist zijn.

24. Een aap op de wc – Joukje Akveld
Dit boek is één van mijn favorieten van deze boekenbingo.
Wat een indrukwekkend boek. Erg bijzonder om een verhaal over de 2e wereldoorlog vanuit dit perspectief te lezen. De volgende keer dat ik Blijdorp of Rotterdam bezoek zal ik daar heel anders rondlopen.

boekenbingo 2016 - update 8

23. Stem op de okapi – Edward van de Vendel
Wat een prachtig boek over een prachtig dier. Mijn lievelingsdier is het niet geworden, maar de okapi heeft zeker wel een plekje in de top 5 bemachtigd.
Tijdens het lezen heb ik genoten van de afwisseling tussen informatie, tekeningen en de interviews.

22. De schaduw van Skellig – David Almond 
Ik verwachtte een spannend en beetje vreemd boek te gaan lezen, maar al snel bleek dat de kaft mij flink voor de gek had gehouden. Een beetje vreemd was het wel, maar vooral op een positieve manier. Heb genoten van het prachtige verhaal over Michael, Nina en Skellig.

21. Ik ben een held – Ted van Lieshout
Het taalgebruik in het boek vond ik niet echt prettig lezen. Het verhaal over het blote spook was nog wel grappig, maar de andere twee verhalen vond ik minder leuk.

kikker en de vreemdeling aap op de wcstem okapi

 

 

 

 

 

 

schaduw van skellig ik ben een held

Share Button