Boekenbingo 2016 – Update 10

Eindelijk de tiende update van de Boekenbingo. Ondertussen zijn we beland bij de laatste 15 boeken die ik gelezen heb in de eerste helft van dit jaar. Ik heb al flink veel mooie boeken in mijn updates voorbij laten komen, maar in deze update zitten ook weer een aantal pareltjes. De boeken die hieronder staan hebben van mij 4 of 5 sterren van de 5 ontvangen.

14. 22 wezen – Tjibbe Veldkamp
Wat een heerlijk prentenboek. Op de illustratie waar de wezen in bed liggen, begon ik meteen te tellen of het er wel echt 22 waren. Ik kwam maar tot 21 de eerste keer dus dat werd nog een keer tellen. Ook vond ik de uitspraak ‘Een olifant kan tegen een stootje, maar een kind is geen olifant.’ erg leuk gevonden. Van begin tot het einde met een glimlach op mijn gezicht dit boek gelezen.

13. De boomhut – Marije Tolman
Zeggen dat ik dit boek gelezen heb, kan ik eigenlijk niet. Prentenboeken zonder tekst zijn vaak toch bijzondere boeken. Ik merk dat ik altijd zelf probeer een verhaal te verzinnen bij zo’n boek en dat was ook nu het geval. Ik merk wel dat ik bij een boek zonder tekst nog beter naar de afbeeldingen kijk en wat heb ik daar bij dit boek van genoten. Wat is de boom met boomhut bijzonder mooi getekend en wat is het leuk om op iedere bladzijde op zoek te gaan naar wat er anders is. Mijn favoriete prent is de prent met de neushoorn. Heel even dacht ik dat ik een bril nodig had, maar het was gewoon de tekening.

boekenbingo 2016 - update 10

12. De Cowboyter – Dimitri Leue
Leuk prentenboek over een kabouter die liever een cowboy wil zijn, maar een obstakels tegenkomt om zijn doel te bereiken. Mooi aan dit prentenboek vind ik dat er wat moeilijkere woorden in gebruikt worden. Ook bij dit prentenboek heb ik weer genoten van de prachtige tekeningen. Wel vind ik de kabouters soms iets te klein getekend.

11. Kapitein Kees – Anke Kranendonk
Wat een avontuur beleeft de kleine Kees in dit boek. Samen met Bas, de hond, en Hector, de cavia, gaat hij op reis met zijn boot. Ze maken van alles mee onderweg en komen allerlei mensen tegen waaronder een boze boer en een mooi meisje. Door dit boek weet ik nu ook wat een landvast is. Ook juffen blijven leren.

10. De super dikke meester Jaap – Jacques Vriens
Wat een geweldige verzameling van de verhalen over meester Jaap. Het boek in een keer lezen, lukte niet. ik begon de verhalen toen steeds iets minder leuk te vinden. Maar door steeds weer een aantal verhalen te lezen en tussendoor wat andere boeken te lezen, bleven de verhalen hun kracht houden en heb ik van begin tot het eind genoten van dit boek. Best een beetje herkenning in de verhalen. Ik ontplof ook weleens in de klas en plaats de leerlingen in mijn combinatiegroep ook door elkaar in de groepjes in de klas. Ook herkenning in de leerlingen, vooral het gegiechel over seksuele voorlichting. Echt een aanrader!

de boomhut  cowboyterkapitein keessuperdikke meester jaap

Share Button