7 redenen waarom je leerkracht zou willen worden

Leerkracht zijn, ik vind het fantastisch. Natuurlijk zijn er ook genoeg dingen op te noemen die minder leuk zijn, maar daar gaat het nu even niet om. In dit lijstje 7 redenen waarom je leerkracht zou willen worden. Want er is genoeg om te noemen waarom het zo geweldig is om elke dag les te mogen geven aan een groep kinderen.

 1. Je mag kind blijven
  Ook zo lekker meegedanst op de Okido voor de vakantie en tijdens de Koningsspelen? In welk beroep kan je dat nog meer? Ik vind het heerlijk om af en toe even lekker gek te doen en mee te dansen met mijn leerlingen. 
 2. Je kunt een verschil maken
  Ik vind het fantastisch als ik een verhaal lees van iemand die door het vertrouwen van een leerkracht bepaalde keuzes heeft durven maken of toch iets bereikt heeft in het leven wat nooit verwacht was. Of ik dat al ooit gedaan heb? Geen idee, maar ik hoop wel dat kinderen zich in mijn klas veilig voelen en dat ik ze het gevoel geef dat ze er allemaal mogen zijn zoals ze zijn.
 3. Je blijft nieuwsgierig
  Kinderen stellen soms vragen die ik zelf nooit bedacht zou hebben. Door dat soort vragen blijf ik zelf ook nieuwsgierig en wil ik graag weten hoe dingen werken of hoe iets ooit is bedacht. Ik ben dol op gekke weetjes en bijzondere ontdekkingen.
 4. Geen dag is hetzelfde
  Een les die toch net anders gaat, omdat blijkt dat de leerlingen het onderwerp al heel goed begrijpen waardoor je veel meer de diepte in kan. Een gebeurtenis in de wereld die de dag ineens anders laat beginnen. Een leerling die gewoon even een knuffel nodig heeft, omdat hij slecht geslapen heeft. Elke dag kan iets bijzonders hebben.
 5. Je blijft op de hoogte van nieuwe rages
  Ik ben ineens op de hoogte van ‘youtubers’ die ik zou moeten volgen, heb Musical.ly op mijn telefoon staan en heb geprobeerd een goede dab te maken.
 6. Je hebt iedere dag wat te lachen
  De ene keer maak ik zelf een blunder, een andere keer heeft een leerling een geweldig mop of is er ineens een zeer scherpe opmerking tijdens de les. Ik kan me zo geen dag bedenken dat ik nog niet gelachen heb dit schooljaar.
 7. Je blijft leren
  Weer die vragen van kinderen. Soms weet ik het antwoord gewoon niet en dan gaan we samen op onderzoek uit. Soms weet een leerling ook gewoon iets waar ik compleet niets van weet. Ik vind dat leuk. Vertel en leer.

Heb jij nog aanvullingen op dit lijstje? Voeg ze dan toe in een reactie.

Share Button