Mijn schoolweek #1 – Eindtoets en Koningsspelen

Een week later dan gepland, maar hier is dan mijn eerste weekoverzicht. Een weekoverzicht over mijn werk als juf. Dit is tenslotte mijn juffensite en daar ga ik jullie niet vervelen met mijn avondeten en dat soort zaken. Mocht je dat wel willen weten, neem dan een kijkje op Gewoon Fijn Thuis, Daar plaats ik meer over de rest van mijn leven, want ja…ik ben niet alleen maar juf ;-). Mocht ik in het weekend lekker bezig zijn met mijn werk, dan deel ik dat natuurlijk wel in mijn weekoverzicht. Dit is het weekoverzicht van de week voor de meivakantie. Vorig weekend was ik helaas wat ziekjes en had ik even geen zin in bloggen.In deze week gaat het het vooral over de eindtoets en Koningsspelen. Dat is ook meteen de korte samenvatting van mijn eerste schoolweekoverzicht.

Dinsdag
Ik begon de dag stikzenuwachtig. Had ik alles goed geregeld voor de eindtoets? Ik was ’s ochtends vrij vroeg op school en regelde daar de laatste dingen voor mijn leerlingen. Dat betekende onder andere dat ik nog snel iets moest uitprinten. Op de facebookpagina voor leerkrachten van groep 8 had ik namelijk het idee gezien voor het maken van een succesfles. Gelukkig lukte het om deze voor 8.15 af te hebben en de leerlingen vonden het erg leuk.

In de ochtend heb ik vooral toegekeken hoe hard mijn groep 8 aan het werk was. ’s Middags kwam groep 7 er weer bij en hebben we eerst gewoon spelling gemaakt. Daarna aan de slag gegaan met het maken van een tekening voor Koningsdag in het plaatselijke dorpshuis. We eindigden de middag met een gastles muziek en toen was het zo 15.00 uur. Na schooltijd heb ik vooral wat administratieve dingen gedaan en wat nakijkwerk weggewerkt.

Woensdag
Ik begon de dag gelukkig een stuk minder zenuwachtig. Na dinsdag wist ik wat ik moest verwachten voor de eindtoets. Tijdens het observeren van groep 8 niet alleen genoten van de geweldige werkhouding van mijn leerlingen, maar ook van hun verdere gedrag. Ze hielden goed rekening met elkaar, lazen lekker hun boek als ze klaar waren met de toets en waren gewoon onwijs lief. ’s Middags mezelf eens goed verdiept in de entreetoets voor groep 7, want die gaan we na de meivakantie maken.

Donderdag
Dag 3 van de eindtoets. Het eind van de toets! ’s Middags moest groep 7 een geschiedenistoets maken en daarna hebben we het kennismakingsboekje van de entreetoets gemaakt. Heerlijk even zonder groep 8, zij mochten een collega helpen met het klaarzetten van de materialen voor de Koningsspelen. De dag vloog voorbij. Na schooltijd wel drie keer de envelop gecontroleerd met de antwoordformulieren van groep 8 en daarna naar het postkantoor gereden. Nu de komende weken wachten op de uitslag. Hopelijk ben ik dan niet weer zo zenuwachtig als afgelopen dinsdag.

Vrijdag
Een beetje gespannen stond ik ’s ochtends op, want ik was echt bang dat het zou regenen. Gelukkig bleef het de hele dag droog! Onze Koningsspelen begonnen met een gezellig ontbijt in de klas en daarna de openingsdans op het schoolplein met alle leerlingen. Groep 7/8 vertrokken toen met mij en drie ouders op de fiets richting de tennis- en voetbalvereniging waar we samen met een andere school die dag onze sportdag hadden. Het was vooral heel leuk en sportief. Wel was ik ontzettend blij toen het tijd was om naar huis te gaan. Mijn werkweek eindigde met een welverdiend dutje op de bank. Hallo vakantie!

 

Share Button