Recensie: Weet je wat ik worden wil…

Sommige boeken trekken meteen je aandacht en Weet je wat ik worden wil… is zo’n boek. De felgroene kaft valt ontzettend op, maar dat is niet het enige. In dit boek staan namelijk 12 verschillende verhalen, geschreven door 12 verschillende schrijvers. O.a. Tosca Menten, Janneke Schotveld, Arend van Dam en Jacques Vriens schreven een verhaal voor dit boek. Deze namen trekken ook zeker je aandacht en ik begon dan ook vol nieuwsgierigheid aan het eerste verhaal in dit boek.

Tekst op de achterflap

Wat als je nou niet de pianovirtuoos bent waar je moeder zo op hoopte?

Of gifmenger wilt worden, maar je ouders en je juf dat helemaal geen goed idee vinden?

Of als je superonhandig bent en iedereen je maar vertelt wat je vooral niet moet worden?

Of eigenlijk gewoon nog helemaal niet wilt nadenken over wat je wilt worden?

In Weet je wat ik worden wil… lees je de leukste verhalen over beroepen waar je nog nooit van had gehoord, over toekomstplannen waar je ouders blij van worden (of juist niet) en over later worden waar je nu van droomt.

Lees alvast het begin van het verhaal dat Tosca Menten schreef.

Wat vind juf Inger van het boek?

Van een boek met twaalf verhalen van schrijvers van dit kaliber had ik hoge verwachtingen. Gelukkig zijn die hoge verwachtingen aardig waargemaakt.

De verhalen in Weet je wat ik worden wil… zijn allemaal echt anders. Ik heb gelachen, maar ook met een brok in mijn keel gelezen. Ik blijf het knap vinden dat schrijvers zoiets voor elkaar krijgen met een boek, maar met een kort verhaal is dat misschien nog wel knapper.

Sommige verhalen zijn waarschijnlijk zeer herkenbaar voor kinderen. Ik herkende in ieder geval echt iets van vroeger in het verhaal Krampeerweekend. Het verhaal geschreven door Esther Walraven, Professor B. onderzoekt.., vond ik het meest interessant om te lezen en Dito van Tineke Honingh veroorzaakte de brok in mijn keel.

Ik denk dat Weet je wat ik worden wil… een goed boek is om voor te lezen tijdens de Kinderboekenweek in de midden- en bovenbouw.

Het boek aanschaffen

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door De Leukste Kinderboeken. Hartelijk dank!

Share Button