Blog: Waterfeest

Voor de meivakantie had ik de leerlingen al ‘gewaarschuwd’ dat er binnenkort weleens een waterfeestje zou kunnen komen. Na de meivakantie was het eerst nog tijd voor een schoolreisje, maar daarna zou het toch echt tijd zijn voor mijn feestje. Afgelopen donderdag was het dan zover; ik was ‘jarig’!

Om 13:00 uur liep ik met de leerlingen naar binnen en was het eerst tijd voor cadeautjes! Van de klas kreeg ik thee, ‘want dat vind jij zo lekker juf’, een mooie plant en het nieuwste boek van Superjuffie. Alle vier de delen heb ik gekregen van groepen waaraan ik les heb gegeven, zo leuk! Daarna hebben we een film gekeken met daarbij limonade en chips. Veel leerlingen kenden de film al, maar dat maakte het voor mij alleen maar leuker. Zodra er een liedje kwam, begon meer dan de helft spontaan mee te zingen. Echt wat genietmomentjes.

Rond 14:15 uur was het tijd om naar buiten te gaan. Eerst even goed afgesproken hoe een watergevecht leuk is voor iedereen, óók voor de juf, alle handdoeken neergelegd en de waterpistolen gevuld. Met de gehele klas keihard afgeteld van 10 naar 0 en toen begon de waterpret. Wat een plezier had mijn groepje! Ik heb de eerste 15 minuten vooral heel veel foto’s gemaakt en gelachen, maar daarna was het tijd om mee te gaan doen. Ik mocht een waterpistool lenen en tijdens het vullen stonden er al zo’n 10 leerlingen ‘geduldig’ te wachten tot de juf het plein op zou komen.

Waterpistool gevuld, moed verzameld en daar ging ik… Wat een koud water! Voor mijn gevoel was ik binnen 10 tellen doorweekt. Tijd om de leerlingen terug te pakken, maar dat ging niet helemaal goed. In mijn enthousiasme brak zo de pomp van het geleende waterpistool af, oeps! Dat werd heel veel excuses aanbieden aan het meisje van wie ik het waterpistool had geleend. Daarna nog een paar rondjes over het plein gerend met een flink aantal gillende kinderen achter me aan. Na ruim een half uur was het tijd om te stoppen. De waterpistolen werden geleegd, veelal over eigen hoofden en toen was het tijd om op te drogen en naar huis te gaan. Wat een topmiddag! Nu moet ik nog één ding doen…

Maandagochtend ga ik met een waterpistool naar school. Hopelijk heb ik een goede uitgezocht.

Share Button