Recensie: Vanaf hier kun je de hele wereld zien

Na het lezen van Ik ben Vincent en ik ben niet bang en Die zomer met Jente twijfelde ik geen moment om een recensie-exemplaar aan te vragen van Vanaf hier kun je de hele wereld zien. Een nieuw boek van Enne Koens moest toch zeker wel weer wat uurtjes leesplezier opleveren. Dit boek vond ik echt heel anders dan de andere twee boeken die ik de afgelopen jaren van haar las.

Tekst op de achterflap

De negenjarige Deetje woont met haar moeder in een flat. Op een dag vindt ze een brief op straat. De naam en het adres zijn doorgekrast. Hij is van iemand die iemand heel erg mist. Deetje weet alles van missen. Ze lijkt in niets op haar moeder en denkt dat ze geadopteerd is. Ze is vastbesloten om de brief aan de juiste persoon te bezorgen en schakelt de hulp in van haar slimme vriend Vito en hun buurjongen Kevin. Overal zijn aanwijzingen en elk antwoord levert weer nieuwe vragen op – en dan dringt zich ook die ene belangrijke vraag aan haar op: wie ben ik?

Lees de proloog en het eerste hoofdstuk alvast in het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?

Het boek staat dit jaar op de lijst voor de Boekenbingo en de recensies die ik daar las voordat ik begon gaven me het gevoel dat ik echt weer blij zou worden van dit boek.

Het eerste hoofdstuk van Vanaf hier kun je de hele wereld zien bevestigde dat alleen maar. Het vinden van de brief maakt je als lezer ontzettend nieuwsgierig en je wilt weten wie de afzender is.

Daarna begon ik als lezer echter langzaam een beetje af te haken. Het verhaal ging me iets te langzaam en ik kon er niet echt goed bijblijven. Zodra Deetje echter een ontdekking doet over haar moeder en ze echt eerlijk tegen elkaar zijn, groeit het verhaal weer. Vanaf dat moment heb ik de laatste paar hoofdstukken in één ruk uitgelezen.

Ik vind het echt jammer dat dit boek me minder deed dan ik had verwacht. De vorige twee boeken van Enne Koens vond ik echt fantastisch en dit boek is voor mij gewoon prima.

Het boek aanschaffen

Dit bericht bevat affiliate links.

De boeken kreeg ik opgestuurd door Uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Hartelijk dank!

Share Button