Stoplichtletters

Al eerder maakte ik stoplichtcijfers. Met deze cijfers kunnen kinderen oefenen wat de meest handige manier is om een cijfer te te schrijven. Naar aanleiding van dat bericht kreeg ik meerdere de keren de vraag of ik toevallig ook stoplichtletters gemaakt had. Die had ik niet, maar nu dus wel.

Hoe werkt het?

De leerlingen beginnen bij groen en gaan via oranje naar rood. Bij letters met een punt, zoals de j, is de stip roodgemaakt. Die schrijf je namelijk als laatste.

Er zijn ook letters met meer dan één oranje stip. De leerling moet wel een beetje weten hoe de letter geschreven wordt om dan de juiste weg te volgen.

Bij het leren schrijven is het natuurlijk ook belangrijk om te letter op de manier waarop het kind het potlood vasthoudt. Houdt hierbij rekening met rechtshandig en linkshandig.

Download

Ik heb de stoplichtletters alleen maar gemaakt in een klein formaat. Deze zijn geschikt om bijvoorbeeld op de tafel van een leerling te plakken en zo te oefenen.

Download stoplichtletters.

Ander oefenmateriaal

Iedere schrijfmethode heeft zijn eigen letters, maar onderstaande materialen kunnen zeker ook helpen bij het leren schrijven. De werkboekjes van Junior Einstein vind ik het meest lijken op de methoden die ik ken.

Dit bericht bevat affiliate links.

Share Button