Mijn schoolweek in JSW

Vorig jaar september plaatste ik een bericht op Twitter dat het me wel leuk leek om een keer over mijn schoolweek te mogen schrijven voor het tijdschrift JSW. Dat bericht zorgde ervoor dat ik benaderd werd door JSW en zo kwam het dat ik voor de JSW van februari mocht schrijven over mijn schoolweek. Wat fantastisch om te doen, ik hoop zeker nog vaker artikelen te schrijven voor tijdschriften. Nu nog inspiratie ­čśë

Hieronder een stukje uit het artikel dat ik schreef.

Maandag
Maandag na de vakantie. In de vakantie heb ik bedacht dat er wat dingen anders moeten, maar dat kan ik niet alleen. Dit jaar geef ik les aan een combinatiegroep 3, 4, 5 op een reguliere basisschool en ik heb het ideale rooster nog niet gevonden. Iedere week kom ik tijd tekort en een aantal vakken moeten nu toch echt ook ingeroosterd worden. Daarom mogen de leerlingen zelf een gedeelte van het rooster in gaan vullen. De vakken die dagelijks moeten gebeuren heb ik gepland, maar de andere vakken laat ik aan de leerlingen over.

Er wordt vanuit de klas enthousiast gereageerd op mijn plan en de leerlingen gaan in hun eigen groep overleggen welke vakken ze vandaag gaan doen. Ik kies wanneer welk vak gaat gebeuren die dag, want met drie groepen is het nogal een organisatie wat betreft de instructiemomenten.
Aan het eind van de dag kijk ik terug op een geslaagde planning. Alle vakken van die dag zijn af en de leerlingen hebben goed gewerkt.

mijn schoolweek jsw - juf Inger

Helaas is het artikel niet meer online te lezen.

Share Button