Jip en Janneke: Beste vriendjes – Annie M.G. Schmidt

Een verlate recensie van een boek voor de Boekenbingo 2019 en er volgen er de komende tijd nog meer. De Boekenbingo mag ik dan niet gehaald hebben, ik geniet nog steeds van de prachtige boeken die Sanne en Merel samen verzameld hebben voor deze lijst. Jip en Janneke: Beste vriendjes is één van de boeken voor de onderbouw op de lijst van 2019. Ik was best wel nieuwsgierig naar dit boek, omdat ik eigenlijk alleen bekend ben met de grote verzamelbundel over deze buurkinderen.

Jip en Janneke: Beste vriendjes – Het verhaal

Jip en Janneke spelen elke dag met elkaar. Ze gaan op de wip, doen verstoppertje of laten een hele mooie vlieger op. Met z’n tweeën zorgen ze voor Takkie, en helpen ze papa met bladeren harken in de tuin. Als ze in de drukte mama kwijtraken, houden ze elkaars handje vast. En soms maken ze ruzie, maar dat duurt nooit lang. Want Jip en Janneke zijn de beste vriendjes .

Jip en Janneke: Beste vriendjes – Wat vind ik van het boek?

Het fijne aan het voorlezen van verhalen over Jip en Janneke is de lengte. Voor mijn dreumes waren de verhalen precies lang genoeg om hem te laten luisteren. Zodra ik twee verhaaltjes achter elkaar probeerde te vertellen, deed hij pogingen om het boek dicht te doen.

De verhalen over Jip en Janneke zijn natuurlijk al wat ouder, maar ondanks dat kwamen deze verhaaltjes over de beste vriendjes helemaal niet gedateerd over. Ze zijn nog prima voor te lezen in de 21e eeuw. De tekeningen blijf ik fantastisch vinden, fan van Fiep Westendorp, en deze zijn ook echt prachtig bij de tekst.

Lees ook: Die eland is van mij – Oliver Jeffers

Als je de complete bundel van Jip en Janneke hebt, in oktober komt de 50e druk alweer op de markt voor €22,50, dan is dit boekje geen echte aanvulling op je boekenkast. Maar anders is dit boek zeker een leuk boek om in huis te hebben. Jip en Janneke horen gewoon in ieder huishouden een plekje te hebben.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door Uitgeverij Querido. Hartelijk dank!

Share Button