Recensie: Het Huis van Verwondering 1

Er zijn van die boeken die je gewoon wilt lezen, omdat het persbericht je zo nieuwsgierig maakt. Het Huis van Verwondering was voor mij zo’n boek. Een avontuur in Londen, dat is al pluspunt één, en dan ook nog in de jaren ’20. Ik hou van boeken over vroeger om zo toch een beetje mee te krijgen hoe het was om toen te leven. Het prettige aan boeken over echt lang geleden vind ik ook dat ik het boek makkelijker in mijn hoofd kan laten gebeuren. Dat is me tijdens het lezen van dit verhaal zeker gelukt. Wat een fijn boek!

Tekst op de achterflap

Wanneer de getalenteerde Myrthe dienstmeisje wordt voor de familie Van Callenburgh, denkt ze dat ze haar grote droom om kleermaakster te worden voorgoed vaarwel moet zeggen. Maar dan walst Sylvia, de jongste dochter van de familie, met veel flair en energie haar leven in. Zij heeft een missie: haar zus redden van de meest gruwelijke debutantenjurk ooit!

Een onverwachte samenwerking en hartverwarmende vriendschap begint als Sylvia’s ontwerptalent en Myrthes naaikunsten samenkomen. De twee vriendinnen beginnen aan een geheime missie waarmee ze iedereen omver zullen blazen.

Lees alvast de eerste drie hoofdstukken in het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?

Dit boek voldeed aan al mijn verwachtingen! Wat een tof verhaal, lekker vlot geschreven en mooi om een beeld te krijgen bij het leven in Londen zo’n 100 jaar geleden.

Er gebeuren onverwachte dingen in het boek waardoor je wilt blijven lezen over Myrthe en Sylvia. Fijn als een boek niet al te voorspelbaar is. Vaak weet je bij kinderboeken toch wel een beetje wat je kunt verwachten in een verhaal, maar dit boek heeft me regelmatig verrast.

Als leeftijdsindicatie staat er 11+ op het boek en ik denk dat dit goed klopt. Echt een boek voor de oudste leerlingen van de basisschool.

Als je zoekt naar Het Huis van Verwondering komt er vaak meteen een 1 achter te staan. Van mij mogen er zeker meer delen verschijnen, maar het verhaal van Myrthe en Sylvia is volgens mij wel echt verteld in dit boek. Ben dus heel benieuwd waar andere delen over zouden gaan. Over andere bewoners van Het Huis van Verwondering?

Het boek aanschaffen

Dit bericht bevat affiliate links.

De boeken kreeg ik opgestuurd door Uitgeverij Billy Bones. Hartelijk dank!

Share Button