Recensie: Het grote wielrenboek

Recensie van juf Inger
Met een vader die ieder jaar trouw zoveel mogelijk ritten van de Tour de France kijkt, zelfs als we op zomervakantie waren, en meerdere familieleden die regelmatig op een racefiets zitten, kon ik de kans om Het grote wielrenboek te kunnen lezen niet laten schieten. Van Susanne Roos had ik al eerder de boeken over Vleertje Muis gelezen en die lazen erg prettig. Ik was dan ook erg benieuwd naar een ander soort boek van haar. Hoeveel zou ik aan het einde van dit boek weten over wielrennen? En zou ik dan wat beter mee kunnen praten als er gesproken werd over een koers? Zittend lezen over fietsen, ik had er zin in!

Tekst op de achterflap

Het ultieme boek voor de hele fietsfamilie!

Hoe kan een wielrenner ontploffen? Wie ontwerpt het parcours voor een wedstrijd? En welke etappe smaakt naar koeienpoep?

Schrijfster Susanne Roos is groot wielerliefhebber en had veel bijzondere vragen. De verrassende antwoorden vond ze bij grote wielerhelden zoals Demi Vollering, Dylan van Baarle, Wout van Aert en vele anderen.

Hoe lukte het Tristan Bangma om als blinde fietser wereldkampioen te worden? Wat beleeft een sportverslaggever achter op de motor? Wat zijn de geheimen van de chef-kok die kookt voor de beste renners ter wereld? En wat neem je mee als je naar een echte wielerwedstrijd gaat kijken?

Het grote wielrenboek vertelt je alles over wielrennen en koerskijken. Om fietskriebels van te krijgen!

Bekijk het boek alvast gedeeltelijk in het inkijkexemplaar

Wat vind ik van het boek?
Het grote wielrenboek

Die laatste zin op de achterflap klopt zeker! Je krijgt inderdaad fietskriebels van dit boek en hebt gewoon zin om op televisie een koers te kijken, omdat je ineens dingen beter snapt.

Susanne Roos heeft in begrijpelijke taal in dit boek de wielrenwereld voor mij een stuk minder ingewikkeld gemaakt. Het boek is logisch opgebouwd qua inhoud van de hoofdstukken. De afwisseling met interviews is perfect, want die sluiten steeds goed aan op de onderwerpen. Wat ik tof vind, is dat er niet alleen wielrenners zijn geïnterviewd, maar ook andere betrokkenen bij deze sport. Zo leer je door het interview met wetenschapper Thijs van Druenen meer over de windtunnel en wat dat te maken heeft met snellere fietsers.

Het grote wielrenboek heeft trouwens niet echt hoofdstukken, maar etappes. Ik kan dit soort dingen altijd erg waarderen in boeken. Verder is het een onwijs kleurrijk boek. Sommige illustraties zijn echt nodig ter ondersteuning van de tekst, maar daarnaast zijn er illustraties die het boek gewoon mooier en leuker maken.

Het is een informatief boek en je leert er lekker veel van. Wel vind ik dat het leest als een goed verhaal. Het voelt niet de hele tijd alsof er allerlei informatie op je af wordt gevuurd. Een boek met echt veel informatie leg ik vaak even opzij en pak ik pas na een week of langer weer op. Bij dit boek was dat voor mij niet nodig.

Als je Het grote wielrenboek gaat lezen, zorg dan dat het in een periode is met wielrennen op televisie. Je wilt namelijk je kennis meteen kunnen gebruiken!

Het boek aanschaffen

Bestel het boek bij Libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het bij bol.com via onderstaande afbeelding.

Dit bericht bevat affiliatie links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door Singel Uitgeverij, VOLT. Hartelijk dank!

Share Button