De friemelkubus

Sinds ongeveer vier weken heb ik ze in mijn klaslokaal liggen en mijn leerlingen vinden ze fantastisch. Twee friemelkubussen wisselen per les van eigenaar en ik heb er compleet geen last van. Zelf heb ik vaak een friemelkubus in mijn bezit tijdens een spreekbeurt. Een beetje doelloos aan de knopjes zitten en ondertussen luisteren naar de dingen die ik allemaal leer van mijn leerlingen. Meestal zat ik tijdens een spreekbeurt een beetje met mijn ring rond mijn vinger te draaien. Daar had ook niemand last van, maar sommige leerlingen hadden andere friemelachtige bewegingen die wel vervelend waren. Het indrukken van het knopje van een balpen bijvoorbeeld. 

De friemelkubus helpt, naar mijn idee, mijn leerlingen. Ze vinden het erg fijn om het ding in hun handen te hebben, maar worden er niet door afgeleid qua concentratie. Het werk dat ze moeten doen hebben ze gewoon af, maar ondertussen blijven gummetjes nu ineens wel heel. Verder worden er minder hoekjes van schriften omgevouwen, hoor ik minder geklik van balpennen en kan de kneedgum echt verbannen worden uit mijn klaslokaal.

Ondanks dat ik mijn leerlingen had verteld over de winactie die ik mocht gaan organiseren, hebben veel leerlingen al zelf besloten een friemelkubus te bestellen. Dit is voor mij een extra teken dat ze echt fijn vinden. En nogmaals, kneedgum is echt irritanter. Verder zijn alle lessen nog steeds af, wordt er goed opgelet tijdens een instructie en hoor ik geen geklaag van klasgenoten. Een geweldig idee dus.

Winactie

Zoals ik net al een beetje schreef, ik mag een winactie organiseren. In samenwerking met Friemelkubus mag ik drie kubussen weggeven. Deze zitten niet zo netjes in een doosje als wanneer je zelf bestelt, maar ik heb ze wel van dat bedrijf ontvangen.
Ik heb besloten daarvoor drie winacties te organiseren:

  1. Reageer op mijn site met jouw huidige manier van friemelen. Waarom heb jij de friemelkubus nodig? Onder de reacties wordt één friemelkubus verloot.
  2. Zorg dat je mijn de pagina juf Inger leuk vindt op Facebook en klik op ‘vind-ik-leuk’ onder het bericht van de Friemelkubus.
  3. Volg juf Inger op Instagram en geef een hartje aan de foto met daarop drie friemelkubussen.

Je mag met alledrie de acties meedoen om drie keer kans te maken. Je kunt echter maar één keer winnen.

De winnaars zijn bekend en hebben reeds een bericht van mij ontvangen.

Share Button