Sinds ongeveer vier weken heb ik ze in mijn klaslokaal liggen en mijn leerlingen vinden ze fantastisch. Twee friemelkubussen wisselen per les van eigenaar en ik heb er compleet geen last van. Zelf heb ik vaak een friemelkubus in mijn bezit tijdens een spreekbeurt. Een beetje doelloos aan de knopjes zitten en ondertussen luisteren naar de dingen die ik allemaal leer van mijn leerlingen. Meestal zat ik tijdens een spreekbeurt een beetje met mijn ring rond mijn vinger te draaien. Daar had ook niemand last van, maar sommige leerlingen hadden andere friemelachtige bewegingen die wel vervelend waren. Het indrukken van het knopje van een balpen bijvoorbeeld. 

De friemelkubus helpt, naar mijn idee, mijn leerlingen. Ze vinden het erg fijn om het ding in hun handen te hebben, maar worden er niet door afgeleid qua concentratie. Het werk dat ze moeten doen hebben ze gewoon af, maar ondertussen blijven gummetjes nu ineens wel heel. Verder worden er minder hoekjes van schriften omgevouwen, hoor ik minder geklik van balpennen en kan de kneedgum echt verbannen worden uit mijn klaslokaal.

Ondanks dat ik mijn leerlingen had verteld over de winactie die ik mocht gaan organiseren, hebben veel leerlingen al zelf besloten een friemelkubus te bestellen. Dit is voor mij een extra teken dat ze echt fijn vinden. En nogmaals, kneedgum is echt irritanter. Verder zijn alle lessen nog steeds af, wordt er goed opgelet tijdens een instructie en hoor ik geen geklaag van klasgenoten. Een geweldig idee dus.

Winactie

Zoals ik net al een beetje schreef, ik mag een winactie organiseren. In samenwerking met Friemelkubus mag ik drie kubussen weggeven. Deze zitten niet zo netjes in een doosje als wanneer je zelf bestelt, maar ik heb ze wel van dat bedrijf ontvangen.
Ik heb besloten daarvoor drie winacties te organiseren:

 1. Reageer op mijn site met jouw huidige manier van friemelen. Waarom heb jij de friemelkubus nodig? Onder de reacties wordt één friemelkubus verloot.
 2. Zorg dat je mijn de pagina juf Inger leuk vindt opFacebook en klik op ‘vind-ik-leuk’ onder het bericht van de Friemelkubus.
 3. Volg juf Inger opInstagram en geef een hartje aan de foto met daarop drie friemelkubussen.

Je mag met alledrie de acties meedoen om drie keer kans te maken. Je kunt echter maar één keer winnen.

De winnaars zijn bekend!

 1. Website: Kim
 2. Facebook: Judith Jansen-Vermeulen
 3. Instagram: Tessa Schilders

De winnaars hebben reeds een bericht van mij ontvangen.

 

 

Share Button

53 reacties op De friemelkubus

 1. De friemelkubus hoop ik te winnen voor mijn zoon van 8. Die friemelt juist om zijn aandacht ergens bij te kunnen houden. Dus aan de kussentjes, knopjes van een lege afstandsbediening, loomarmbandjes en op school vooral zijn potloden en pennen. Ook voor mezelf is het fijn dan kan ik lekker friemelen als hij op bed ligt;-)

 2. Ik reageer voor mijn 12 jarige zoon Guus. Na groep 8, nu een tussenjaar/schakelklas omdat hij nog niet toe was aan de brugklas. Erg jong en moeite met concentreren. Ook dit jaar bij ieder vak de opmerking “concentratie matig”. Ik hoop dat een friemelkubus hem kan helpen om zich beter te focussen. Fingers crossed ?

 3. Mag je die ook tijdens het examen gebruiken? Ik doe dit jaar namelijk examen en ik friemel van alles… normaal niet zo’n punt maar in een examenzaal?? daar hoor je het wel heel goed! Het lijken mij leuke dingen en zeker leuk om te winnen❤?

 4. Het irritantste wat ik doe is tikken met mijn voet op de grond of met mijn vingers op tafel…. Het knopje van een balpen in en uit drukken maakt eel heel veel kabaal dus meestal krijg je meteen boze gezichten? Daarnaast heb ik altijd met een spreekbeurt als tip te horen gekregen, probeer wat minder aan je kleding te friemelen?? of heel gênant maar wel vaak gebeurt: een pen tussen mijn vingers heen en weer laten bewegen, alleen soms schiet hij weg en het per ongelukke doelwit is datn iemands hoofd, arm of zelfs een kont van de leraar??

 5. Mijn dochter heeft bijna geen nagels meer van het nagelbijten of zit constant te prutsen aan haar handen zodat ze minder oplet in de klas. Zou graag een friemelkubus willen winnen voor haar

 6. voor mijn zoontje die steeds vaker aanhaalt hoe gevoelig zijn vingertoppen zijn en dat hij steeds de behoefte voelt om iets in zijn handen te houden en mee bezig te kunnen zijn …

 7. De kinderen in mijn groep 4/5 wriemelen erg veel.
  Met mijn collega hebben we bedacht dat ze kneedgum konden gebruiken. Ging best goed, maar het spul zit echt overal…. in laatjes, tussen de schriften en op de grond. Toch niet zo’n goed idee dus…..
  we zijn dringend op zoek naar iets nieuws.
  Daarnaast vindt ik het een super idee om hem door te geven, dit zorgt voor gezamenlijke verantwoordelijkheid en groepsgevoel.

 8. Zelf heb ik de friemelkubus niet nodig, maar ik zou er wél heel blij van worden! Als ik namelijk mijn zoon (11 jr) help bij het maken of uitleggen van huiswerk, mòet hij continu aan spullen zitten die in zijn buurt liggen. Daardoor gaan mijn pennen één voor één stuk (want hij haalt ze uit elkaar), verlies ik regelmatig mijn geduld (´let nou op, blijf nou af!´) en kan ik me moeilijk concentreren op wat ik hem nu wil uitleggen.

  Dé oplossing: de friemelkubus! Mijn pennen (en alle andere frutsels die op mijn bureau liggen) blijven heel, ik blijf geduldig (hij zit tenslotte alleen maar aan met de kubus te spelen en let daardoor wel op) en ik kan me beter concentreren.

  Niet alleen voor mij de ideale oplossing, maar vooral ook voor mijn lieve, energieke zoon!

 9. Ik heb een leerling met een onvolledige tactiele ontwikkeling. Het meisje heeft er erg veel last van. Ik hoop fay dit ons kan helpen!

 10. Leuk voor mijn jongste zit hij misschien een keer stil. Maar mijn oudste kan hem ook goed gebruiken als er iets voor hem ligt zit hij er mee tevriemelen

 11. Ik zou hem niet zelf gebruiken maar aan 1 van mijn leerlingen geven. Die friemelt namelijk aan alles: De hoekjes van schriften, de draadjes van de koptelefoon (= favoriet), de eigen kleren, pennen/potloden en gummetjes (het liefst in zoveel mogelijk stukjes).
  Zou daarom dit friemelkubusje graag winnen!

 12. Ik friemel met alles wat ik tegenkom..
  Potloden, pennen, tangels, mijn vingers, nagels (?Die vervolgens scheuren), heb menig kettinkje kapot getrokken (oeps), wiebel met mijn benen, voeten, tenen het maakt niet uit, zolang ik maar niet stil hoef te zitten.. de laatste tijd ga ik vooral verdacht snel door mijn paperclips heen. Deze vouw ik dan open om er vervolgens mee te friemelen en te spelen

 13. Niet voor mijzelf maar voor mijn kleine mannetje. Een echt wiebel-en friemelkontje en na de zomervakantie gaat hij naar groep 3. Ik hoop dat de friemelkubus hem helpt met concentreren op zijn werkjes. Waar hij nu mee friemelt? Rietjes, bestek, verpakkingen, labello’s, parkeerkaartjes, touwtjes van zijn eigen, of nog leuker, mijn trui…. en zijn persoonlijke favoriet, maar voor mij de meest irritante (en meest pijnlijke), mijn haren tijdens het tandenpoetsen…. Ik wil heel graag kijken of de friemelkubus helpt!

 14. Mijn tweede naam is friemel!!! Ik friemel aan werkelijk alles: mijn nagels, haren, ring, rok, korstjes,… Of tijdens een vergadering of lezing zal ik ook steeds wat droedelen! Een friemelkubus is ten minste niet zo opvallend! Ik zou het ook graag eens willen uittesten met mijn zoontje, 9 jaar, en een dromer van groot formaat! Zou de friemelkubus hem helpen zijn concentratie te vergroten? Ik ben benieuwd!!!

 15. Ik peuter aan mijn nagels, krab velletjes los, speel met kettinkje, maak kneedballetjes voor mezelf (en voor kinderen die dit nodig hebben en verrassing; juist bij hen zijn ze in 1 dag kapot), etc. Als echt niks meer helpt ga ik op mijn handen zitten ?.

 16. Ik heb geen tijd om te friemelen ? Maar mijn leerlingen friemelen en wiebelen er flink op los. Ik gebruik nu tangles voor de friemelaars maar die worden in no time uit elkaar gehaald. Geen groot succes helaas. Dus wil ik wel heel graag uit proberen of de friemelkubus een betere oplossing is?

 17. Friemel de friemel, ik denk gelijk aan een jongentje bij mij op de BSO en aan zijn mooie grote glimlach als ik hem de Friemelkubus geef, zodat hij niet meer friemelt aan onze tafeldecoratie…

 18. Ik friemel zelf vooral met mijn ring of armband. Het lijkt mij ideaal om de friemelkubus uit te proberen om te kijken of deze (zonder storen) kunnen helpen bij de friemelbehoefte van leerlingen (en juffen…..)

 19. Ik draai altijd de digibord pen uit- en weer in. Af en toe valt hij dan uit mijn handen en de kinderen moeten daar dan altijd om lachen. Niet echt goed voor de houdbaarheid, maar ik kan het ook niet laten ;). Hahaha.

 20. Ik ben zelf een enorme friemelaar; met m’n ringen, met m’n haar als te lang genoeg is enzovoorts. En dit lijkt me een ideale vervanger.
  Ook voor m’n collega die altijd friemelaar is het een goede!

 21. Omdat mijn ringen al meerdere malen door de klas gerold zijn tijdens het spelen ermee en mijn klas gek wordt van het draaien aan mijn duikring op mijn horloge… Oeps!

 22. Mijn dochter kraakt om de haverklap haar vingers. Ik krijg er kippenvel van. En zij misschien ooit artrose 😉 Wie weet kan de friemelkubus haar vingers redden! 😉

 23. ???????Mijn zoon van 16 heeft ADD en zit altijd overal aan. Hij blijft friemelen. Ik zou er dus echt heeeeeeeeel erg blij mee zijn, en vooral ook mijn andere drie pubers zullen hier blij van worden, omdat hun broer dan niet steeds hun spulletjes van tafel pakt om te friemelen.????????

 24. Oh, leuke actie! Ik friemel misschien niet zo veel, maar ben meer het type draaikont.
  Toevallig was ik net opzoek naar een friebel voor een jochie uit groep 3. Ik heb nu een touw met kralen geknutseld voor hem, omdat het schoolbudget op is. Maar op zo’n eigen mooie kubus zou hij helemaal trots zijn!

 25. Met gele post-its (of elke andere kleur). Maar blijkbaar heb ik het erfelijk doorgegeven, want op de kamer van mijn dochter liggen ook overal opgerolde of gevouwen post-its.

 26. Friemelen, momenteel friemel ik me een ongeluk aan mijn haar. Behalve dat het irritant Is knappen ook mijn haren gewoon kapot. Het is een friemelverslaving. Dus een alternatief zou niet verkeerd zijn

 27. Ik friemel meestal met mijn ketting, dan doe ik bijvoorbeeld mijn ketting over mijn kin of draai ik hem rond. Verder friemel ik met alles wat binnen handbereik is, haha!

  • Nu te koop bij Intertoys. Mijn eigen kids gebruiken ze ook. Zelfs in de stoel van de tandarts. Ook 1000 keer beter dan die spinners die nu een hype zijn.

 28. Ik friemel eigenlijk met van alles en nog wat. Meestal met kettinkjes en armbanden die dan ook nog vrij regelmatig kapot gaan. Dat is pas storend onder een spreekbeurt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *