Recensie: De eekhoorn legt een ei en andere fabels

De boeken van Janneke Schotveld beginnen steeds meer ruimte op te eisen in mijn boekenkast. Het begon met de serie over Superjuffie, daarna volgde de boeken over Botje en ondertussen staan de sprookjesboeken en het boek over De dappere ridster daar mooi naast. Het recensie-exemplaar van De eekhoorn legt een ei en andere fabels werd dan ook door mij zonder twijfel aangevraagd. Ik was zeer benieuwd naar wat voor boek Janneke Schotveld dit keer geschreven had.

Tekst op de achterflap

In deze vrolijke verhalenbundel komt een bonte stoet bosdieren voorbij, die allemaal zo hun eigen lesje leren. De haas heeft heel veel vrienden op Fabelbabbel, maar waar zijn ze als hij ziek wordt? Mag je liegen om je liefje voor je te winnen? Hebben de mieren het gedaan? En is het waar wat ze zeggen: heeft de eekhoorn écht een ei gelegd?

Lees alvast een fabel in het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?

Van een aantal verhalen in dit boek heb ik onwijs genoten. De verwijzingen naar alle online vriendschappen in het verhaal ‘De vele vrienden van de haas’ is erg goed gedaan en laat je nadenken over je gebruik van al die apps op je telefoon. Verder vond ik het verhaal over de bromvlieg en het edelhert fijn om te lezen en een mooie boodschap bevatten.

Het titelverhaal, ‘De eekhoorn legt een ei’, vond ik persoonlijk één van de minder leuke verhalen en zo zaten er nog meer verhalen in het boek die het gewoon net niet voor me waren. Na het lezen van de sprookjesboeken van Janneke Schotveld viel dit boek me een klein beetje tegen.

De illustraties van Noëlle Smit zijn, zoals verwacht, een prachtige aanvulling op de fabels. Paginavullende tekeningen waar je echt even naar blijft kijken en tussendoor kleine illustraties die de bladzijden net even iets meer kleur geven. Bij het boek kan je zelf een kijkdoos knutselen. De plaatjes die je hiervoor kunt gebruiken zijn gratis te downloaden op de site van De Leukste Kinderboeken en zijn dus gemaakt met deze toffe illustraties.

Niet echt mijn boek, maar er zijn mensen met een compleet andere mening dus ik vermoed dat er genoeg kinderen zijn die genieten van het (voor)lezen van deze fabels.

Het boek aanschaffen

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door De Leukste Kinderboeken. Hartelijk dank!

Share Button