Annie M.G. Schmidt

Een tijdje geleden mocht ik mijn kleinste vriendinnetje naar bed brengen. Zij was toen net 1 jaar oud en iedere avond werd er voorgelezen uit Jip & Janneke. Thuisgekomen vond ik het weleens tijd om te kijken welke boeken ik eigenlijk zelf van Annie M.G. Schmidt had en tot mijn grote verbazing bleek ik het dikke boek van Jip & Janneke zelf te hebben, met harde kaft. Verder staan Otje, Floddertje, Pluk en Abeltje ook mooi te wezen in mijn kast. 

Floddertje is denk ik wel mijn favoriete boek van Annie M.G. Schmidt. Wat vond ik het als klein meisje prachtig wat dat ondeugende meisje en haar hondje Smeerkees allemaal deden. In groep 8 heb ik zelf meegedaan aan de voorleeswedstrijd en een ander meisje las toen voor uit Floddertje. Wat kon zij prachtig voorlezen hoe Floddertje op de ladder stond en de verf van de schilder over zich heen kreeg. Nog steeds kan ik genieten van deze verhalen en is het altijd leuk om de leerlingen van mijn klas voor te lezen over Floddertje.

floddertje€15,95

Na Floddertje komen de verhalen van Pluk op mijn lijstje van favorieten. Ik heb niet voor niets mijn kat naar hem vernoemd 😉 Wat vond ik het verbazingwekkend dat een jongetje al in een auto kon rijden en in een eigen flatje ging wonen. Zaza de kakkerlak was misschien wel mijn favoriet in het boek. Zo had Pluk toch een huisdier en dat vond ik heel bijzonder. In 2013 heb ik de film over Pluk gezien en het beeld klopte voor mij goed bij het beeld dat ik gevormd had tijdens het lezen van het boeken. Ondertussen staat in mijn boekenkast ook ‘Pluk redt de dieren’. Met nog meer mooie verhalen en daarbij de prachtige tekeningen van Fiep Westendorp.

pluk€19,95 plukdieren€15,95

Ik ben pas echt fan geworden van Otje nadat er een televisieserie over haar verscheen. De verhalen had ik al gelezen, maar het was niet zoals Floddertje en Pluk. In de tv-serie werd alles zo goed weergegeven en daarna heb ik het boek nog een keer gelezen ter vergelijking. Otje is eigenlijk een kleine heldin en het boek heeft een mooi plaatsje in mijn boekenkast, naast Floddertje en Pluk 😉

otje €17,50 9200000027837001 €9,99

Het boek waar ik nu het meest van geniet is Jip & Janneke, maar dat komt omdat ik twee kleine vriendinnetjes heb van allebei net 1 jaar en die verhaaltjes zijn ideaal om aan hen voor te lezen. Korte verhaaltjes die precies lang genoeg hun aandacht vast kunnen houden. Pas mocht ik het verhaal voorlezen van Jip en Janneke die vanwege het slechte weer plaatjes mochten uitknippen van moeder. Nadat alle plaatjes uit de tijdschriften waren geknipt, waren ze nog niet klaar en daarom besloten ze maar verder te gaan met boeken uit de boekenkast. Sommige verhaaltjes zijn wel wat ouderwets, maar een aantal dingen zouden kinderen nu nog steeds kunnen doen. Hopelijk mag ik snel weer mee naar bed brengen om voor te lezen.

jip en janneke€25,95

Natuurlijk heeft Annie M.G. Schmidt nog veel meer prachtige boeken geschreven. Bijvoorbeeld de verhalen over Wiplala of Minoes. Ook het boek ‘allemaal sprookjes’ is erg leuk om te lezen.

wiplala €17,50 minoes €14,95 allemaal sprookjes €19,99

Dit bericht bevat affiliate links.

Share Button