6 dingen die in mijn tas zitten als ik een dag ga invallen

Iedere dag dat ik ga invallen heb ik standaard een gevulde tas mee. Hieronder een lijstje met wat er altijd in mijn tas zit.

  1. Om goed voor mezelf te zorgen tijdens een dag invallen zorg ik altijd voor een goede lunch en een tussendoortje. Ik zorg er ook altijd voor dat ik een tussendoortje heb voor na schooltijd of voor een lange weg terug in de auto.
  2. Natuurlijk heb ik mijn eigen agenda en etui. In mijn agenda houd ik van iedere dag bij op welke school en in welke groep ik moet invallen. In mijn etui zit natuurlijk ook een rode pen. Daarnaast heb ik ook altijd stickers in mijn tas zitten, deze zijn altijd handig om te gebruiken.
  3. Soms moet ik ook gym geven tijdens het invallen. Hiervoor heb ik altijd mijn gymfluit bij me. Gymschoenen laat ik meestal thuis.
  4. Ik zorg er altijd voor dat ik zelf pleisters in mijn tas heb zitten. Als er een ongelukje in de klas gebeurt, moet ik anders eerst nog op zoek naar de pleisters in de klas. Om dat te voorkomen gebruik ik mijn eigen pleisters. Gelukkig heb ik deze nog maar heel weinig gebruikt.
  5. Mijn invalmap zit altijd in mijn tas. Deze is gevuld met diverse dingen. Hierin zit onder andere de contactgegevens van scholen van mijn eigen bestuur. Lesideeën en werkbladen die ik tijdens het invallen verzameld heb, zitten hier ook in. Tijdens de gymopleiding heb ik EHBO gehad, een samenvatting van EHBO bij kinderen heb ik altijd in mijn map zitten. Daarnaast heb ik een aantal documenten van de website van Lessen van Lisa in mijn map zitten. Zij heeft 10 tips voor de vervanger en beloningssystemen voor 1 dag. Deze zijn makkelijk toe te passen tijdens het invallen. Daarnaast heeft zij ook een aantal lessen op haar website staan die altijd van pas kunnen komen tijdens het invallen. Dit zijn 3 emergency drama-, muziek-, teken- en gymlessen. Na het invallen schrijf ik altijd een overdracht voor de leerkracht. Op de website van Leerkracht organizer staat een overdrachtsformulier die te downloaden is en die je makkelijk kunt invullen.
  6. Wanneer ik van te voren weet dat ik moet invallen bij een kleutergroep, neem ik altijd mijn voorleesboek ‘’Het grote gekke verhalenboek’’ van Marianne Busser en Ron Schröder, mee. Deze doet het altijd goed bij jonge kinderen.
Share Button