Weet je? – Raar Maar Waar

Dit jaar doen wij op school mee met de Christelijke Kinderboekenmaand. Deze maand begint op 1 oktober, maar wij starten een dagje eerder. Het thema is ‘Weet je?’ en persoonlijk vind ik dit vrij goed aansluiten bij het thema van de Kinderboekenweek die op 7 oktober begint. Hier ben ik best blij mee, want bij de Kinderboekenweek is altijd veel meer te vinden en ondanks dat ik het erg leuk vind om zelf dingen te bedenken, vind ik het ook wel leuk gebruik te maken van de ideeën van anderen.

kinderboekenmaand - juf Inger

Samen met een collega en ouders uit de ouderraad zit ik dit jaar in de commissie en we hebben onder andere al een, vind ik, leuke opening bedacht. Vandaag kwam een moeder uit de ouderraad bij ons de hal versieren om de kinderen vast nieuwsgierig te maken en de foto’s daarvan wil ik graag met jullie delen. Wat vind ik dat ze het leuk gedaan hebben! In de klas komen vooral boeken centraal te staan, gaan we dingen ontdekken, proefjes doen en aan de slag met Makey Makey. Makey Makey is een workshop die georganiseerd wordt vanuit de bibliotheek en ik ben erg benieuwd hoe de kinderen dat gaan vinden.

 

 

 

 

 

 

 

 

In de dozen die je op de foto’s ziet, zitten materialen. Bij de opening mogen de kinderen proberen te raden wat er in zit en in de periode dat wij werken rondom de Christelijke Kinderboekenmaand kan het zijn dat de inhoud nog een keertje wijzigt.

 

Share Button