Vorig schooljaar heb ik het boek Sinterklaas van Charlotte Dematons aangeschaft. Een geweldig boek met prachtige platen. 

Sinterklaas - Charlotte Dematons - Juf Inger

Op Youtube is een filmpje te vinden waarin Charlotte vertelt bij de verschillende platen uit het boek. Bekijk het filmpje. Dit filmpje is erg leuk om in de klas te kijken met leerlingen en hen dan zelf in het boek te laten zoeken naar de bijzonderheden die Charlotte heeft verteld. Wel zou  ik eerst het boek zonder filmpje laten bekijken door de leerlingen. Laat ze eerst maar lekker zelf ontdekken. Het filmpje maakte voor mij het boek nog leuker. Voor het filmpje had ik al van alles ontdekt in het boek, maar daarna ontdekte ik nog veel meer.

Op de website van Juf Maike zijn bij het boek lesideeën en kijkvragen te vinden. Erg leuk om in de klas te gebruiken en de leerlingen met het boek aan de slag te laten gaan.

Juf Shanna schreef voor de Kleuteruniversiteit een project bij het boek. Dit project bevat o.a. reken- en taalactiviteiten en spelsuggesties om 3 weken te lang te kunnen werken met en rondom het boek Sinterklaas.

 €14,95

Share Button

2 reacties op Sinterklaas – Charlotte Dematons

 1. Ik ben benieuwd of je het goed vind als anderen voorbeelden die je hier laat zien gebruiken? Wil je dat er dan genoemd wordt dat het van juf inger komt of maakt het je niet uit? We hebben met Bibliotheek Amstelland ook een les over het Sinterklaasboek gedaan ( samengesteld door een collega)

  • Beste Coby,

   De ideeën die ik hier heb gedeeld zijn niet van mij. Als dit verder gedeeld wordt op andere sites, dan vind ik het wel zo eerlijk als degene die het bedacht heeft genoemd wordt.

   Groeten,
   Inger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *