Sinterklaas – Charlotte Dematons

Vorig schooljaar heb ik het boek Sinterklaas van Charlotte Dematons aangeschaft. Een geweldig boek met prachtige platen. 

Op Youtube is een filmpje te vinden waarin Charlotte vertelt bij de verschillende platen uit het boek. Bekijk het filmpje. Dit filmpje is erg leuk om in de klas te kijken met leerlingen en hen dan zelf in het boek te laten zoeken naar de bijzonderheden die Charlotte heeft verteld. Wel zou  ik eerst het boek zonder filmpje laten bekijken door de leerlingen. Laat ze eerst maar lekker zelf ontdekken. Het filmpje maakte voor mij het boek nog leuker. Voor het filmpje had ik al van alles ontdekt in het boek, maar daarna ontdekte ik nog veel meer.

Op de website van Juf Maike zijn bij het boek lesideeën en kijkvragen te vinden. Erg leuk om in de klas te gebruiken en de leerlingen met het boek aan de slag te laten gaan.

Juf Shanna schreef voor de Kleuteruniversiteit een project bij het boek. Dit project bevat o.a. reken- en taalactiviteiten en spelsuggesties om 3 weken te lang te kunnen werken met en rondom het boek Sinterklaas.

Het boek is helaas niet meer te koop (alleen tweedehands), maar in de podcast van de Grote Vriendelijke Podcast met Charlotte Dematons hoorde ik dat het verhaal nog niet uit is dus…wie weet komt er een nieuwe versie.

Share Button