De ongelooflijk bijzondere boekeneter

In het schooljaar 2012-2013 hebben de leerlingen van groep 3 en ik gewerkt aan een project van de Rode Draad. De Rode Draad zijn projecten van de bibliotheek om te werken aan leesbevordering op school. Het project waar wij in de klas aan mochten werken was: De ongelooflijk bijzondere boekeneter. Dit project is speciaal samengesteld voor groepen 3 en leert leerlingen kennis maken met verschillende soorten boeken. Het was een erg leuk project, maar het allerleukste was eigenlijk wel het prentenboek waar het allemaal mee begon.

Het boek ‘de ongelooflijk bijzondere boekeneter’ gaat over het jongetje Harry. Harry houdt van boeken, maar niet zoals jij en ik. Harry eet namelijk boeken. In het boek zie je diverse afbeeldingen waarin Harry druk bezig is met het verslinden van verschillende soorten boeken. De afbeeldingen zijn mooi getekend en voor de teksten is gebruik gemaakt van verschillende soorten letters.

Doordat Harry zoveel boeken eet, wordt hij steeds slimmer en in het boek staat een prachtige afbeelding over hoe dat in z’n werk gaat. Helaas eet Harry teveel boeken en dat zorgt ervoor dat hij ziek wordt. Nu durft Harry niet meer mee te doen aan een quiz, in de klas geeft hij geen antwoord meer op vragen en hij voelt zich niet meer slim.

Dan op een dag pakt Harry weer een boek. Dit keer eet hij het boek niet op, maar…doet het boek open en begint te lezen. Zo ontdekt Harry dat hij door lezen ook meer te weten kan komen en daarvoor boeken niet hoeft op te eten.

De leerlingen van groep 3 hebben genoten van het verhaal en diverse malen vroegen zij mij of ik het nog een keer wilde voorlezen. Gelukkig zijn alle boeken in de klas nog heel en verslinden zij alleen boeken door ze te lezen.

Helaas is het boek niet meer nieuw verkrijgbaar via bol.com en kon ik zo snel ook geen andere webwinkel vinden die het boek nog verkocht. Mocht je het boek echt ergens zien liggen voor een mooi prijsje dan raad ik zeker aan deze te kopen.

Wil je meer weten over het project van de Rode Draad? Via http://www.cubiss.nl/ is meer informatie te vinden.

Share Button