Linkfeestje ‘Sinterklaas’

Het is weer tijd voor een linkfeestje. Diverse leerkrachten hebben de afgelopen periode leuk lesmateriaal bedacht voor de Sinterklaastijd. Er zijn spelletjes en werkbladen online geplaatst en zelfs een poppenkastverhaal. Erg leuk om allemaal te bekijken en misschien te gebruiken in de klas. Je kunt de materialen vinden via de links.

Mijn materiaal is te vinden onder de categorie Sinterklaas. Ik heb wat werkbladen gemaakt waarmee leerlingen het tellen tot 10 kunnen oefenen en een memory. Verder zijn de materialen van vorig jaar te vinden binnen die categorie. Zoals de bootsommen en werkbladen over de getallenlijn.

linkfeestje sinterklaas - juf Inger

Bianca van Lespakket.net maakte Sinterklaas mozaïek voorbeelden.

Op de website van juf Anja staat het poppenkastverhaal ‘de muzieknootjes’, een cijfermuur vol cadeautjes en een werkblad voor ‘gooi-een-Sinterklaasverhaal’.

Juf Gertrude heeft een site vol prachtige digibordlessen voor de onderbouw. Op haar site Digibordonderbouw staat een Digibordles Sinterklaas om de komende periode te kunnen gebruiken in de lagere groepen.

Voor de website Miranda’s Lesmateriaal maakte Miranda twee spellen. Het sinterklaasspel met dobbelsteen is voor groep 1/2 en de leerlingen moeten daarbij met een dobbelsteen gooien en kijken wie het hoogst/laagst heeft gegooid. Ook staat er op de site een digitaal spel Sinterklaas.

Juf Iris plaatste op de site Juf-Stuff een spel voor de groepen 3 tot en met 8. In Het Grote Pepernotenspel kunnen de leerlingen door middel van het beantwoorden van vragen punten verdienen.Grote Pepernoten Spel

Jessi.nl heeft een Lettermemory Sinterklaas online geplaatst.

Op kleutersdigitaal.nl is een verzameling apps en digibordlessen te vinden op de pagina Sinterklaas vieren op de je digibord & apps. Verder is er een lessenserie bedacht bij de Bee Bot. Dit is een programmeerbare robot voor het basisonderwijs. Op de site is veel informatie te lezen over deze leuke robot.

Op de site van juf Maike zijn verhaaltjes voor beginnende lezers geplaatst die over Sinterklaas gaan. Leuk voor leerlingen in groep 3 en misschien ook al wel in groep 2.

Juf Margriet maakte voor haar site voor groep 1 & 2 digibordlessen en werkbladen rondom het thema Sinterklaas. Klik hier voor al haar materiaal.

Veel plezier met de lesideeën de komende periode, dat het weer een gezellige periode mag zijn waar de leerlingen volop van genieten.

Share Button