Na een geslaagd linkfeestje rondom het thema ‘Sinterklaas’ hebben nu diverse leerkrachten materiaal online geplaatst voor een linkfeestje met het thema ‘Kerst’. Er zijn is weer allerlei mooi lesmateriaal bedacht en via dit linkfeestje wil ik dat met jullie delen.

linkfeestje kerst - juf Inger

Voor het linkfeestje maakte ik werkbladen waarmee leerlingen het splitsen kunnen oefenen en werkbladen waarbij de leerlingen het juiste aantal kerstballen in de boom moeten tekenen. Alle materialen op mijn website met thema ‘kerst’ kun je hier vinden.

Op de website Miranda’s lesmateriaal zijn drie berichten te vinden voor het linkfeestje.  Het hoogst/laagst dobbelsteenspel, niet-Christelijke kerstliedjes en knutselideeën. Deze materialen zijn vooral geschikt voor leerlingen in groep 1 en 2.

Bianca van Lespakket heeft lesmateriaal gemaakt waarbij de leerlingen moeten meten met kerstbomen en op jessi.nl staat een cijferspelletje kerstbomen.

Juf Maike schreef net als met Sinterklaas nu weer wat leuke verhaaltjes voor leerlingen om zelf te lezen.

Zowel kleutersdigitaal als juf Gertrude gingen aan de slag met materiaal voor het digibord. Kleutersdigitaal heeft een bericht geplaatst over apps en digibordlessen voor kerst en juf Gertrude maakte zelf een flink aantal digibordlessen.

Juf Margriet ging aan de slag met het kerstverhaal. Zij heeft een lesidee geplaatst om het kerstverhaal te vertellen en te spelen met kleuters.

Aan de wat oudere leerlingen is gedacht door juf Iris van Juf-Stuff. Zij maakte een tafelsommenspel voor dit linkfeestje.

 

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *