KANJER van de dag

Dit idee gebruikte ik tijdens het schooljaar 2012-2013. Op de dagen dat de leerlingen van groep 3 twee keer naar school gaan, is er  iedere dag een KANJER van de dag. Van alle leerlingen in de groep heb ik poster gemaakt. Bovenaan de poster staat KANJER van de dag en in het midden een leuke foto met daaronder de naam van de kanjer voor het geval klasgenoten moeite hebben met het herkennen van de foto.  De poster wordt op A3 uitgeprint, zodat er voldoende schrijfruimte is en de poster lekker opvalt.

De KANJER staat die dag extra in belangstelling doordat hij bijvoorbeeld klusjes mag doen voor de juf, maar het belangrijkste is dat de KANJER complimenten krijgt. Het liefst alle klasgenoten schrijven in de loop van de dag een compliment op de poster. De complimenten worden gegeven vanuit de ik-boodschap en de naam van de gever staat er ook bij. Aan het eind van de dag mag de KANJER zijn poster mee naar huis nemen.

Voor mij als leerkracht was het leuk om van ouders te horen dat de poster thuis op de deur moest hangen en dat iedere bezoeker de poster moest zien.

In het schooljaar 2011-2012 had ik in groep 3 een HELD van de dag, omdat dat toen mooi aansloot bij de Kinderboekenweek. Zo kan je als leerkracht ook kiezen voor ‘in het zonnetje’ of de ‘ster van de dag’. Ik kies voor een dag, maar een andere mogelijkheid is de periode uit te breiden tot een week.

Share Button