Geef me de 5 – Colette de Bruin

Twee jaar geleden heb ik voor het eerst het boek ‘Geef me de 5’ gelezen van Colette de Bruin. In dat jaar had ik een leerling in de groep voor wie het zeer belangrijk was dat er een leerkracht voor de groep stond van wie hij duidelijkheid kon verwachten. Deze duidelijkheid kon ik hem niet voldoende bieden en op aanraden van een ambulant begeleider ben ik toen het boek ‘Geef me de 5’ gaan lezen.

geef me de 5Het boek heeft mij als leerkracht geholpen om leerlingen beter te kunnen begrijpen en te kunnen begeleiden bij veranderingen. Hoe onverwacht deze veranderingen ook zijn en ook al vinden ze soms op zeer korte termijn plaats, door rekening te houden met WAT, HOE, WAAR, WANNEER en WIE in de communicatie naar de leerling kan het deze verandering vaak beter accepteren.

De hulpvraag van een leerling met autisme wordt in dit boek in beeld gebracht. Daarnaast wordt er praktisch weergegeven op welke manier ouders, hulpverleners en leerkrachten met deze problemen om kunnen gaan. Deze praktische tips zijn niet alleen in te zetten bij leerlingen met autisme, maar ik kon ze ook gebruiken bij andere leerlingen die van mij meer steun nodig hadden om een situatie duidelijk te krijgen. Het aanbieden in kleine stukjes om zo de puzzel compleet te krijgen is een fijn handvat om leerlingen te helpen. Ik ben blij dat ik dit boek aangeraden heb gekregen.

geef me de 5 €37,50

Share Button