Blog: Storm en pleinwacht

Als ik ’s ochtends wakker word, hoor ik de wind al rond mijn huis gieren. De televisie gaat aan om het nieuws te kijken en het gaat alleen maar over storm en alle problemen die er vandaag zullen zijn. Natuurlijk heb ik pleinwacht vandaag. Mijn favoriete bezigheid op een dag als deze…

Om tien uur kijk ik eens naar buiten vanuit mijn klaslokaal en zie de takken van de bomen hard heen en weer zwiepen. Juist op dat moment begint het ook nog eens knetterhard te regenen en ik hoop ontzettend dat de regenbel zal klinken in plaats van de pauzebel.

Helaas!

Terwijl ik nog een bladzijde voorlees uit  ‘De verschrikkelijke badmeester‘ van Jozua Douglas zie ik de leerlingen van groep 6 al de gang op lopen. Ik sla het boek dicht en zeg tegen mijn groep dat ze naar buiten mogen om even een frisse neus te halen. Op een dag als deze moet dat gemakkelijk lukken. Zelf trek ik ook mijn jas aan, pak mijn theemok en loop met de leerlingen mee naar beneden. Nog even snel een kop thee halen, lekker warm, en dan moet ik toch echt de storm op het schoolplein in.

Dat valt mee. Als ik rondkijk zie ik vooral plezier en gezelligheid. Ik kies een plekje uit waar ik goed overzicht heb en dan komen er twee jongens uit groep 3 aanrennen. ‘Juf, wij hebben een leuk spel ontdekt.’ Nog voordat ik kan vragen wat voor spel dat dan mag zijn, rennen ze weer weg naar de andere kant van het plein. Ik blijf verbaasd achter, maar zie ze al weer terugkomen en dan…springen ze zo hard als ze kunnen in de plassen vlak voor mij! Gelukkig sta ik op voldoende afstand. Wat een plezier hebben ze. Nog een paar keer rennen ze als wilden heen en weer. Ze proberen de druppels steeds hoger te laten opspatten.

Als de druppels zo hoog komen dat zelfs hun haren nat worden, vallen ze bijna om van het lachen. Ik kan niet anders dan mee lachen en denk terug aan vanochtend. Dan gaat de bel. Van mij had de pauze nog wel wat langer mogen duren.

Wat voor stormachtige belevenissen heb jij maandag beleefd?

Share Button