BLOON is een methode-onafhankelijke manier van oefenen met spelling.
BLOON = Bekijken Lezen Omdraaien Opschrijven Nakijken

Gebruik van www.bloon.nl is gratis!

bloonGa naar http://www.bloon.nl/

Zelf heb ik woordenlijsten gemaakt bij de methode Veilig Leren Lezen. In een lijst staan 10-12 woorden. In kern 1 t/m 6 zijn dit woorden met de letters die de leerlingen leren in de kern of geleerd hebben in de kernen vooraf. Vanaf kern 7 zijn het woorden rondom een bepaalde spellingregel.

Om woordenlijsten te delen, moet u wel een account hebben bij bloon.nl en dan is het mogelijk om lijsten over te nemen van andere gebruikers. De woordlijsten bij Veilig Leren Lezen deel ik via het e-mailadres ingerjuf@gmail.com.

Regelmatig krijg ik berichten of ik de lijsten wil delen. Dit doe ik via bovenstaand mailadres. Dit is in te voeren in Bloon en dan worden de lijsten gekopieerd in uw bloon-account. Toesturen van de lijsten via de mail is niet mogelijk.

Sinds het schooljaar 2013-2014 heb ik ook woordenlijsten bij de methode Spelling op Maat, eerste versie, voor groep 5. En sinds 2014-2015 maak ik gebruik van woordlijsten voor groep 4 bij de methode Spelling op Maat die ik kan delen. Deze lijsten kan ik helaas niet delen, maar de woorden voor de lijsten heb ik gehaald uit de lijsten die www.leestrainer.nl online heeft gezet.

Lijsten groep 4

Lijsten groep 5

Share Button

37 Comments on BLOON

 1. Graag zou ik de woordlijsten van Veilig leren lezen voor BLOON gebruiken. Zelf gebruik ik woordlijsten van Taal op Maat groep 4. Voor groep 3 had ik ze nog niet. Dit zou een welkome aanvulling zijn!
  Mijn complimenten voor al het materiaal dat je verzameld en ontwikkelt. Ik maak er graag gebruik van.

  Met vriendelijke groet,

  Marjan Hulzebosch

  • Hallo Leonie,

   Je moet eerst zelf een account aanmaken en dan kun je daar de keuze maken dat je lijsten van een collega wilt overnemen. Voor dat overnemen heb je mijn mailadres nodig. Zoals ik het nu lees, wil jij met mijn gegevens inloggen. Dat zou betekenen dat jij ook kunt zien wat mijn leerlingen aan bloon doen en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

   Groeten,
   Inger

 2. Hallo,

  Ook ik zou heel graag gebruik maken van de woordlijsten die horen bij VLL.
  Ik ben al zo vrij geweest om het e-mailadres in te vullen (neem aan dat jij dan de vraag krijgt om toestemming te geven.

  Alvast heel erg bedankt!
  Groeten Mara

 3. Hoi,

  Ook ik zou heel graag gebruik maken van de woordlijsten die horen bij VLL.
  Ik ben al zo vrij geweest om het e-mailadres in te vullen (neem aan dat jij dan de vraag krijgt om toestemming te geven.
  Ik heb een Bloon account, maar als ik jouw email gebruik, wordt er toestemming gevraagd en kom ik dus niet bij de lijsten.
  Wat doe ik verkeerd?
  Dank je wel voor al je werk op de site.
  Groetjes CHrista

  • Hallo Christa,

   Ik heb net nog een keer in bloon ingesteld dat ik mijn woordlijsten wil delen met andere begeleiders.
   Hopelijk werkt het nu. Anders denk ik dat je het beste contact op kunt nemen met bloon, want ik weet het dan ook niet.

   Groetjes,
   Inger

 4. e-mail begeleider:

  Let op: deze begeleider moet
  hiervoor toestemming geven
  (zie optie bij instellingen).

  Nog even een aanvulling.
  Dit lees ik als ik jouw email invul.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *