Dit schooljaar probeer ik lekker en goed te lunchen. Ik heb van die periodes dat ik compleet geen zin heb in brood en daarom ging ik op zoek naar alternatieven. Via Pinterest kwam ik bij het idee voor ‘salad in a jar‘. Op zich een prima manier om een salade mee naar je werk te nemen. Ik kon deze een dag van te voren al klaarmaken en met de dressing in een apart bakje werd het nog iets lekkerder. De dressing onderin zoals ik had gelezen op diverse sites beviel me niet altijd even goed. Maar toen ontdekte ik iets op Facebook wat ik wel moest hebben: de Yumbox. Ken jij de Yumbox nog niet? Dan moet je zeker even verder lezen. Ken jij de Yumbox al wel en zou je deze wel willen hebben? Lees dan ook zeker even verder!

Ik leerde Yumbox kennen via de groep ‘Bento ideeën en Yumbox lunches‘ op Facebook. Een geweldige pagina waar je meteen honger van krijgt. De leden van de groep delen de meest geweldige, gezonde, lunches voor zichzelf en hun kinderen. Ook worden er veel ideeën voor ‘monkey platters’ gedeeld. Soms vraag ik me wel af hoe iedereen het doet, maar leuk is het zeker.

De Yumbox is een lunchtrommel met daarin een aantal verschillende vakken. Zelf heb ik de box met vier vakken, maar hij bestaat ook met zes vakken. Op de site had ik gelezen dat je in de vakken zelfs yoghurt of saladedressing kon doen. Dat heb ik natuurlijk getest en inderdaad bleef het netjes zitten in het vakje waar het hoorde. De Yumbox biedt mij de mogelijkheid om nog steeds die lekkere salade mee naar school te nemen, maar er ook wat anders bij te eten. Dit hoeft nu niet in een apart bakje, maar alles gaat in dezelfde trommel. Naast mijn lunch geniet ik nu dus regelmatig van wat nootjes die in één van de bakjes gaan. Ik kan wel zeggen dat ik fan ben van de Yumbox.

Winactie Yumbox

In samenwerking met De Bentofabriek mag ik een Yumbox weggeven. Ben jij die leerkracht die deze ook graag wil gebruiken om lekker en handig te lunchen? Reageer dan hier met jouw favoriete lunch. Ik wil de Yumbox wel echt laten winnen door een leerkracht dus het is wellicht handig als je deelneemt met je schoolmail, zodat ik dat meteen kan zien.

Winactie Drink in the Box

Ik begrijp natuurlijk dat er meer fans zijn van de producten van De Bentofabriek. De winactie voor de Yumbox wil ik exclusief voor leerkrachten houden, toch grotendeels mijn publiek, maar…ik mag ook een Drink in the Box weggeven. Dit is een lekvrije drinkbeker in de vorm van een pakje. Pas zag ik er één bij een leerling op school en het is echt een fantastisch product. De overblijfmoeders werden al helemaal enthousiast toen ik aangaf dat ik binnenkort een winactie mocht gaan houden met dit product. Wil jij voor jouw kind een Drink in the Box winnen? Laat dan een reactie achter, hier of op facebook, met de naam en leeftijd van jouw zoon of dochter.

Op dinsdag 14 maart zal ik de winnaars bekend maken.

Anita, gefeliciteerd! Jij hebt de yumbox gewonnen!

Wing, jij bent de winnares van Drink in the Box!

 

Share Button

52 comments on “Lekker en handig lunchen met de Yumbox”

 1. Mijn favoriete lunch is een Griekse salade, maar die wordt een stuk minder lekker als het al uren bij elkaar in een bakje zit.
  Tomaat, komkommer, gele paprika en feta.
  Aan noten denk ik eigenlijk nooit, maar cashewnoten meenemen lijkt me een heel goed plan voor mijn ‘vieruurtje’

 2. Wat een super handige lunchbox lijkt mij dat. Ik ken het totaal niet en zou het dan ook graag willen winnen om hef te gaan gebruiken. Lekker wat salade erin met gedroogde tomaatjes paprika of heerlijk salade van gegrilde groentjes met couscous

 3. Mijn favoriete lunch bestaat uit een lekker rijstsalade met veel vruchten (ananas, granaatappelpitten, perzik, lychees, aardbeien als belangrijkste), tauge,noten en gerookte kip. Aangevuld met sla,snipperuitje, kruiden (kervel, knoflook, bieslook) tomaatjes en een homingmosterd dressing (zelfgeklopt met olie, honing en mosterd) de salade is lauw het lekkerst (dus als de rijst nog beetje warm is) maar smaakt zeker zomers ook erg lekker als die afgekoeld is,

 4. Mijn favoriete lunch bestaat uit meerdere kleine onderdelen, want ik ben dol op afwisseling in mijn voeding. Zo ben ik gek op rolletjes gemaakt van wraps, crackers met een lekker smeerseltje, een kleine salade of een tosti. Dit vul ik dan aan met snoeptomaatjes, komkommer, wortels of bijvoorbeeld druiven. Verder eet ik er ook altijd een banaan en/of sinaasappel bij. Jammie, heb er gelijk zin in. Gelukkig is het bijna lunchtijd 😉

 5. Dit is echt iets voor mij! In de ochtend heb ik altijd haast, dus ik zou de dag van te voren al iets lekkers kunnen maken. Ik ben zelf fan van een wrap met tonijnsalade, sla, tomaatjes en heel klein beetje rode ui. In het kleine bakje past dan perfect een beetje balsamicoazijn. De overige bakjes vul ik met wat tomaatjes.

 6. Oeh… dit zou super zijn voor mijn lunch. Nu loop ik elke dag met diverse bakjes om alles een beetje vers te houden. Yoghurt, Crunchy, sneetje brood met beleg en natuurlijk een stuk fruit voor tijdens de 10 uur pauze. Hopen dat het nu voortaan in 1 bakje mee kan ?

  Nu duimen! ?

 7. Ik zou graag gezonde lunches mee nemen. M’n boterhammetje begint te vervelen en ik hou van salades!
  Lekker pasta salades, veel rauwkost enz. Maar inderdaad nog niet de perfecte manier gevonden om dit mee te nemen. Dit lijkt me ideaal!

 8. Mijn favoriete lunch is op dit moment de volkoren wrak met kipfilet, tomaat, komkommer, sla en Philadelphia ligt. Alles wordt de webpagina enorm zompig als ik thuis al doe. Nu ga ik dus met allemaal bakjes naar school.

 9. Ja ik wil wel winnen!!! Neem altijd tig bakjes tegelijkertijd mee naar mijn werk omdat ik niet zo hou van 1 ding met de lunch. Mijn favorieten lunch is zelf gemaakte humus, wortels, komkommer, noten en een ei!

 10. Muesli met yoghurt en braambessen + frambozen ☺
  Heerlijk…
  Ik geef les in meerdere scholen dus het zou superhandig zijn als ik het in 1 doosje kon meenemen zonder geklieder ☺

 11. Hier 3 zonen 5,10 & 13. En aangezien het goeie waterdrinkers zijn, zou dat ideaal zijn om mee te nemen.
  En de yumbox is trouwens super. Hebben er hier zo een paar ?

 12. Wat een superleuke actie!
  Brood ben ik ook al een tijd zat. Voor mij is het nu vaak crackers, omdat die goed blijven de hele dag. Met deze trommel lijkt me dat inderdaad anders, ideaal! Ik zou gaan voor een salade met geitenkaas, appel, pijnboompitjes, gedroogde tomaatjes en honingdressing.
  Yum, krijg er nu al trek in!
  Duimen! ?

 13. Lijkt me heerlijk om een salade met dressing en wat glutenvrije crackers in te doen. Glutenvrije, gezonde lunches zijn een stuk makkelijker mee te nemen in een fijne Yumbox.

 14. Vanmorgen had ik een heerlijke salade met huttenkase, avocado, ei, jonge bladsla en een beetje chilisaus. Heerlijk èn makkelijk. Ideaal als lunch voor op school, maar niet allemaal in aparte bakjes, maar wel in de yumbox!

 15. Mijn zoontje, Preston, wordt in juli 4 jaar en gaat dan naar school. Voor hem ga ik een Yumbox kopen en een Drink in the box erbij winnen zou het plaatje natuurlijk helemaal compleet maken!

 16. Ik ben wel benieuwd naar de lekvrije drinkbeker. Mijn zoon Thijs is 2,5 en gaat nog niet naar school… Maar alles wat lekvrij is, is welkom in dit huishouden 😉

 17. Hmmmm die zou ik goed
  Kunnen gebruiken!! Dan kan ik al mijn leerlingen inspireren tot een gezonde lunch:) wat ik er in zou stoppen? Pastasalade, reepjes paprika met yoghurtdip, paar nootjes, havermoutmuffins, fruit, af en toe ook een lekker belegd broodje…. variatie is key! En daar lijkt deze lunchbox mij ideaal voor!

 18. Superleuke broodbak! Want brood zal er zeker wel inkomen? maar daarnaast is er dan ruimte voor paprika,komkommer en worteltjes, want die heb ik ook vaak mee in verschillende bakjes ?

 19. Dat is een leuke lunchbox. Dan wordt mijn lunch een stuk lekkerder dan een eenvoudige boterham.
  Ik zou een pastasalade met tonijn meenemen met wat toast erbij en wat fruit.
  Of wraps met wat groente erbij en een humus dipsausje.
  Yum, leuke ideeën allemaal.

 20. Wat een uitkomst! Na jouw tip ook aangemeld voor de Facebookpagina en ik denk dat er wel 4 boterhammen in zouden passen.
  Mijn favoriete lunch: Toch echt brood met daarop gevarieerde dingen zoals ham, kaas, snijworst of salades zoals eiersalade, walnoot kip of meloen kip. En soms de ongezondere dingen zoals pasta, appelstroop of hagelslag. Helaas toch vaak in boterhamzakjes omdat ik dé boterhamtrommel nog niet heb gevonden.
  Daarnaast neem ik vaak schoolkoekjes en fruit mee. Dit zou dan ideaal in één trommel passen. En ik denk dat ik ook vaker, zeker richting de zomer, salade (sla, komkommer, feta, aardbeien, bosbessen, cashewnoten, wortel en pulled chicken) mee zou nemen.

 21. Hoi hoi

  Wat leuke site zeg..
  Ik Ben Femke leerkracht op vso parcours in Tilburg.
  Ook het idee in mijn hoofd een eigen blog te starten.. http://www.ollandcity.nl is het begin maar er staat dus nog echt niets op. Weet niet goed hoe het vorm te geven. Maar heb al een aantal dingen ontworpen die ik graag met andere juffen en meesters deel. Zonde om zelf 2x het wiel uit te vinden als het al gemaakt is door anderen..

  Mijn favo lunch is sushi salade daarvoor zou de yumbox ideaal zijn.. Nu alles in losse kleine bakjes.

  1 bak sushirijst (gekookt afgekoeld en aangemaakt met sushiazijn)
  1 bakje met verse zalm in stukjes gesneden
  1 bakje met krabsticks gesneden
  1 bakje met nori velletjes dan blijven ze lekker knapperig
  Dan nog een bakje sesamzaadjes en een bakje of zakje sojasaus

  Op school alles in de grote bak met rijst
  Rijst onderop daar de vis en krab over verdelen nori velletjes erover en dan bestrooien met sesamzaadjes en besprenkelen met soja saus. Echt zalig..
  (ik laat alleen de sesamzaadjes weg omdat ik die niet zo lekker vind 🙂

  Lijkt me leuk de yumbox te winnen. Heb er toevallig net voor zoonlief 1 besteld die wordt 16 maart 4 jaar en gaat dan ook naar school.
  Zou leuk zijn als mama er dan ook 1 heeft 🙂

  Gr Femke

 22. Mijn favoriete lunch is momenteel Griekse yoghurt met vers fruit. In de zomer vind ik een lekkere salade heerlijk, met ei, met fruit, met tomaat… Mjam!

 23. Om de hele dag door te komen, dus ook de tussendoortjes, kan ik zo’n lunchbox wel goed gebruiken! Nu ga ik wel eens met 4 of 5 verschillende bakjes naar school! Collega’s moeten vaak al lachen als ze me aan zien komen in de pauze.
  Ik hou van variatie, dus elke dag wat anders; bijvoorbeeld een wrap met pesto, rucola, pijnboompitjes en carpaccio. Met daarnaast wat tomaatjes, komkommer, worteltjes, nootjes en een stuk fruit of een fruitsalade.

 24. Ik probeer wat gevarieerder te lunchen. Lastig soms op school. Wat een ideale box lijkt me dit. Ik zou zeker meer salades en verschillende groentes mee gaan nemen en af en toe wat yoghurt!

 25. Bij ons in de teamkamer kun je niet meer aankomen met een bammetje kaas,
  En nee, ook niet met een bolletje hagelslag, helaas.
  Tijdens de lunchpauze trekken de meesters en juffen alles uit de kast,
  Iedere keer blijf ik door alle creatieve maaltijden aangenaam verrast.
  Maar wanneer ik dan probeer met de meute mee te gaan,
  Vis ik overal en nergens 15 verschillende bakjes vandaan.
  Want mijn favoriete lunch bestaat uit verschillende compartimenten,
  Te beginnen met een apart bakje voor kwark en ook voor krenten.
  Daarnaast moet er altijd een bakje verse granola mee,
  Maar natuurlijk ook een stukje fruit voor de vitamine C.
  Verder strooi ik er het liefst nog whey isolate crispies overheen,
  Want wat extra eiwitten slepen een leerkracht zo door de dag heen.
  Maar wat een gedoe, al die verschillende bakjes,
  Tussen al die andere supersonische lunchboxen oogt dat toch wat zwakjes.
  Gelukkig komt Juf Inger met deze super toffe Yumbox-actie,
  Hopelijk kijken straks mijn collega’s eens naar mij met jaloezie!

 26. Wat zit er in mijn lunchbox? Een gekookt eitje, tomaatjes, sla, noten of kaas en dan nog een bakje dressing. Zou geweldig zijn een keer een fijne lunchbox te hebben!

 27. Ik lunch graag met gezonde salades, waarbij ik varieer met diverse ingrediënten. Helaas heb ik tot op heden nog geen fijne, subtiele trommel gevonden om alle spullen mee te nemen waarbij de salade ook niet slap wordt. De Yumbox lijkt me dan ook ideaal. Zeker wanneer ik ’s ochtends vroeg gebeld wordt om in te vallen is het handig om één box te hebben om snel alles mee te kunnen nemen.

 28. Wraps! En dan zijn die vakjes fantastisch voor de vulling (ik doe er altijd van alles op! Vooral restjes van de dag ervoor) zodat ik hem terplekke vers kan maken, jammie!!

 29. Super. Ik eet graag salade in de pauze, maar dan zit ik niet vol, dus eet ik er vaak een eitje of een plakje kruidcake, fruit en yoghurt bij, maar dat betekent wel veel bakjes in mijn schooltas. Dat is niet zo handig.
  Zo’n yumbox is wel heel handig, dus die wil ik graag winnen.

 30. Ik heb meerdere favoriete lunches. Zo houd ik van een tosti, aangevuld met wat komkommer of snoeppaprika’s. Of een heerlijk broodje met hartig beleg. Maar ik houd ook erg van allerlei ‘liflafjes’; crackers met smeersels, salade, soepje, yoghurt met muesli enz. Vaak neem ik ook fruit mee voor tijdens de lunch.
  Mijn collega’s moeten altijd erg lachen om alle bakjes die ik vaak meeneem. ? Ik probeer er op mijn manier steeds vaker een Bento box van te maken. Deze yumbox zou dus echt super van pas komen!

 31. Geweldige actie!

  Mijn favo lunch is pastasalade!
  Op mijn werkdagen (ma, di) scheep ik nu mijn dochter vaak af met brood in een boterhamzakje?
  Ik ‘pik’ dan haar 4-vaks yumbox in en vul hem met pastasalade, nootjes, fruit en yoghurt!
  Uiteraard is dochterlief het hier niet mee eens! Daarom zou een extra yumbox een ideale oplossing zijn!

 32. Al die verschillende bakjes worden zo snel verleden tijd!
  Had nog nooit van de yumbox gehoord, maar dit lijkt dé oplossing?
  Mijn favoriete lunch bestaat uit: een ei, tomaatjes, crackers en wat noten. Dat past er dan allemaal mooi in?
  Ik doe dus graag mee om er eentje te winnen.

 33. Wow zo leuk dat we drink in the box kunnen winnen. Onze dochtertje van bij a 2 is echt meer fan van water en het zou geweldig zijn als ik ook kan variëren met wat fruit erbij te kunnen doen. Zij is bijna jarig. We duimen ervoor.

 34. Ik zou dit graag winnen! Ik probeer al een tijdje gezonder te lunchen en daarbij neem ik steeds verschillende bakjes mee.. niet handig!
  Ik werk op een school met een gezond eet en drink beleid, dit past er perfect bij!
  Mijn favoriete lunch is eigenlijk vrij simpel; een omelet met geraspte wortel, rucola en tonijn. Daarbij wat nootjes en wat cherrytomaatjes… soms neem ik een zelfgemaakte snack mee van dadels, noten en pure chocolade.

 35. Wrap met roomkaas, kipfilet en rucola! Lekker tomaatjes,.worteltjes, nootjes en wat gedroogd fruit in de andere vakjes mmmmmmm

 36. War een leuke actie! Ik maak voor mijn dochter altijd al een gezellige bento lunch klaar en voor mijzelf maak ik op dit moment vaak gebruik van verschillende bakjes en/of alluminium folie. Met de lunch varieer ik met crackers of brood met verschillende soorten beleg. Daarnaast neem ik vaak rauwkost/sla mee en een notenmixje. Ik eet altijd samen met mijn leerlingen en het lijkt mij erg handig om dit mee te nemen in zo’n handige yumbox!

 37. Dit zou te gek zijn om mee te nemen naar mijn nieuwe baan waar ik volgende week start.
  Bij de vorige school nam ik vaak toch maar brood mee dat ik met lange tanden at (na wat vervelende ervaringen met lekkende bakjes met yoghurt en dressing).

  Thuis lunch ik het liefste met yoghurt met gemalen pecannoten en gedroogde abrikoos,moerbeien en geraspte kokos en een lekkere salade van eikenbladsla met veldsla en rucola, tomaatjes, komkommer, feta, paprika en pijnboompitten. Natuurlijk mag ook daar wat yoghurtdressing niet ontbreken.
  Verder eet ik ook geregeld thuis graag als lunch allerlei variaties op huzarensalade (zelfgemaakt).

  Het zou toch heerlijk zijn als dat binnenkort ook op school kan en dan zonder me kapot te schamen omdat het heeft gelekt op mijn nieuw lesboek.
  Ik ben al een tijdje lid van de bento pagina en doe vaak pogingen om mijn kinderen enthousiast te krijgen maar op school heb ik vast meer succes ?

 38. Spinazie, met tonijn, paprika, ui, ei en een klein beetje mayonaise is echt de bom.

  ook een aanrader voor anderen die dit lezen!

  Met de yumboxblijft alles nog lekker apart, waardoor het geen kleffe hap zal worden.

  Andere deelnemers, bedanktvoor jullie recepten. ?

 39. Super leuk! Mijn dochter van 4 heeft de Yumbox mini, elke keer weer een feestje als ze hem open maakt. Maar een drink in the box heeft ze nog niet, die lijkt ons echt ideaal! Elke dag een gezond natuurlijk drankje mee naar school. ???

 40. Mijn lunch varieert. Ik ben voor mijn 2 meiden al een jaar lang Bento lunches aan het maken en besefte mij pas een paar weken geleden….waarom doe ik dat eigenlijk voor mezelf niet. Als ik dan toch bezig ben voor de meiden….kan ik mezelf ook meenemen. Sindsdien doe ik dat ook en merk ik dat de kinderen in mijn klas ook net zo nieuwsgierig zijn naar mijn lunchtrommel dat als dat de kinderen dat zijn bij mijn meiden in de klas. Het is elke dag weer een feestje! Ik heb alleen nog niet zo’n handige trommel, dus dat zou heel mooi uitkomen!

  Juf Caroline

 41. Mijn dochter Oriana is nu nog 3 (volgens haarzelf eigenlijk 4 wantwoord dat is al bijna want ze mag ook al bijna naar school) en zou een drink in the box (blauw mama, die is mooi!) helemaal geweldig vinden mee naar school na de meivakantie.

 42. Een bruine boterham met kaas vind ik nog steeds erg lekker. Maar daarbij een handvol rucolasla, wat kerstomaatjes, ongezouten cashewnoten en een lichte yoghurtdressing met honing… Yum(box)! ?

 43. Wat een toffe winactie! Ik eet graag boterhammen met kaas en komkommer of reepjes paprika. Nu neem ik dit in meerdere bakjes mee. Alles in 1 zou super zijn!

 44. Ik eet nog het klassieke boterhammetje met beleg, een beetje rauwkost en zelfgemaakte soep. Ik kijk ernaar uit om met de bentobox aan de slag te gaan!
  Ik heb mij alvast lid gemaakt van de facebookgroep 🙂

 45. Wat een leuke win actie, die Yumbox. Zit al een tijdje te twijfelen om er een aan te schaffen. Hij zou nu erg goed van pas komen aangezien ik mijn levensstijl helemaal heb omgegooid, op de gezonde toer. Ik wil namelijk 30kg afvallen, de eerste 6,5 is er al af. Deze lunchbox past hier super bij om een gezonde lunch, zoals een salade mee te kunnen nemen naar school!!!

 46. Tosti’s en een cup a soup vind ik erg lekker. Maar ook een salade van pasta tomaat komkommer en nog meer lekkers vind ik lekker. Bovendien is een vers broodje van de bakker ook niet verkeerd tijdens de lunch.

 47. Ik zou graag deze yumbox willen winnen! Ik heb zelf al een yumbox gehad maar die is helaas van de trap gestuiterd en flink beschadigd. Ik merk dat als ik de yumbox bij heb dat de kindjes in de klas altijd willen zien wat ik bij heb. En ze zelf ook gezonde dingen meenemen die ze mij dan ook willen laten zien. Mijn dochter zou graag de drink in the box willen winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *